Xiamo 2020' nin yenilikçi şirketleri arasındali yerini aldı - Haberler - indir.com

Xiamo 2020' nin yenilikçi şirketleri arasındali yerini aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-24 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Boston Consulting Group tarafından gerçekleştirilen raporda en yenilikçi 50 şirket arasında girmeyi başardı. Xiaomi daha öncesinde ise bu listeye 2014 ve 2016 yıllarında girmeyi başarmıştı. Özellikle akıllı telefon pazarındaki fiyat / performans ürünleri ile bilinen Çinli teknoloji şirket Xiaomi, oldukça geniş ürün gam ile kullanıcı hayatını kolaylaştırmaya yönelik sunduğu ürünlerle dikkat çekiyor. Kendisini ve ürün gamını geliştirmeye devam eden şirket Ar-Ge çalışmalarına da bir hayli önem veriyor. Xiaomi tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre şirket Boston Consulting Group tarafından düzenlenen raporda 2020 yılının en yenilikçi 50 şirket arasında yer aldı.

Xiaomi, üçündü defa bu listeye girdi

Huawei ve Xiaomi gelecekte UTG teknolojisini kullanabilirHuawei ve Xiaomi gelecekte UTG teknolojisini kullanabilir

Boston Consulting Group tarafından en yenilikçi şirketler arasında girmeyi başaran Xiaomi, daha önce 2014 ve 2016 dönemlerinde bu listeye girmeyi başarmıştı. Üçüncü kez girmeyi başaran Xiaomi Uluslararası Başkanı Shou Zi Chew konu hakkında “Bu sonuç, yenilikçi teknolojilerle dünyadaki herkese daha iyi bir hayat sunma misyonumuzla örtüşüyor. Bu, dünya genelinde varlık gösterdiğimiz 90’dan fazla pazarda yer alan Mi hayranları ve kullanıcıları için bilindik bir durum. Bu şirkette, teknolojinin önerebileceklerinin sınırlarını zorlamak için cesur yenilikleri kucaklıyoruz”  dedi.

Blog yazısına göre ise önümüzdeki beş yıl için 5G, loT ve yapay zeka gibi alanlarda kazanan ve avantajlı konumda olmak için 7 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor. Ar-Ge alanındaki çalışmalarını oldukça önemseyen Xiaomi’nin 2019 yılında bu alandaki yatırımları bir önceki yıla göre %29.7 artarak 1.1 milyar dolara ulaşmış durumda. 31 Mart 2020 ile beraber ise markanın çeşitli departmanlarında 9 bine yakın Ar-Ge çalışanı yer alıyor. Şirketin tam zamanlı çalışanlarının %48.6’sını oluşturuyor. Şirketin 2020 yılında Ar-Ge yatırımlarını 1.4 milyar dolara çıkarması hedefleniyor.


Xiaomi'den Redmi 8A satışları hakkında ilk açıklamaXiaomi'den Redmi 8A satışları hakkında ilk açıklama
Xiaomi 360 dönen kameralı akıllı telefon patenti aldıXiaomi 360 dönen kameralı akıllı telefon patenti aldı

PAYLAŞ