xCloud'un iOS ve PC için yayımlanacağı tarih belli oldu - Haberler - indir.com

xCloud'un iOS ve PC için yayımlanacağı tarih belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 20:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD’li yazılım devi Microsoft’un bulut temellerine dayanan oyun servisi xCloud, Android sonrasında iOS ve PC için de geliyor.

Bulut tabanlı oyun yayımcılığına iddialı bir giriş yapan Microsoft, xCloud ile kısa zamanda birçok kullanıcıya ulaşmayı başardı. Oyunlardaki artan sistem gereksinimleri göz önünde bulundurulduğunda geleceğin teknolojisi olabileceğini düşündüğümüz bulut tabanlı oyun servislerinin daha pek çok açıdan gelişmesi gerektiği de bir gerçek. Geçtiğimiz dönemlerde xCloud’u Android için yayımlayan şirket iOS ve PC için tarih verdi.

xCloud beta yayımlandıxCloud beta yayımlandı

Microsoft, Türkiye'de xCloud için altyapı çalışmalarını başlattı

Öncelikle bilmeyenler için bu xCloud servisini anlatalım. xCloud servisi kullanıcılarına Xbox oyunlarının internet üzerinden imkan tanıyor. Şimdilik sadece Android cihazlar için yayımlanan platformun bir süredir PC ve iOS sürümünün de geleceği biliniyordu.  Aktif olarak Android telefon ve tabletlere yüklenebilen xCloud’un Xbox kontrolcüsü dışında üçüncü parti kontrolcü destekleri de bulunmakta. xCloud’u kullanmak isteyen kullanıcıların Xbox Game Pass Ultimate abonesi olmaları ve yüksek hızlı Wi-Fi ya da LTE bağlantıya erişim sağlıyor olması gerekmekte.

Günden güne oyun sayısı artan xCloud için Microsoft Game Pass’da bulunan 100’ün üzerindeki oyunu oyunseverlerle buluşturuyor. Bulut üzerinden oynanan bu oyunlar 2021 senesinin ilk bahar aylarında iOS ve PC’den de oynanabilecek. xCloud hakkında resmi açıklama yapan teknoloji devi platformun PC ve iOS için ilk baharda yayımlanacağını duyurdu. Kullanıcılar iOS tarafında xCloud ‘a Safari üzerinden erişim sağlarken Windows 10 PC’lerde ise Xbox uygulaması üzerinden erişim sağlayabilecek.


Microsoft, Project xCloud'u Android’de kullanıma sundu!Microsoft, Project xCloud'u Android’de kullanıma sundu!
xCloud için heyecan veren PC ve konsol açıklamasıxCloud için heyecan veren PC ve konsol açıklaması

PAYLAŞ