xCloud için heyecan veren PC ve konsol açıklaması - Haberler - indir.com

xCloud için heyecan veren PC ve konsol açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 13:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yazılım dünyasının lider ismi Microsoft, geçtiğimiz ay içerisinde xCloud servisinin çıkışını Android için gerçekleştirmişti. Fakat söz konusu bu servis sadece mobil platformlara özel kalmayacak. Microsoft'un hep söylendiği üzere oyun konusunda yeni nesil konsollar Xbox Series X ve Xbox Series S dışında önemli bir kozu daha bulunuyor. O da xCloud oluyor. Bilmeyenler için bu servis Xbox oyuncularının internet üzerinden Android akıllı cep telefonlar ve tabletlerde oynanmasına imkan tanıyor. Burada Xbox kontrolcüsü yanında üçüncü parti kontrolcü destekleri de yer alıyor. Servisi kullanmak için kişilerin Xbox Game Pass Ultimate abonesi olması ve yüksek hızda Wi-Fi ya da LTE bağlantıya erişim sağlıyor olması yeterli oluyor.

Servis için Game Pass'teki 100'ün üzerinde oyun sunuluyor. Üstelik söz konusu bu oyunlara bulut üzerinden erişim ileriki günlerde PC ve konsollara da geleceği söyleniyor. Bu bilgi direkt olarak Xbox'ın başındaki isim Phil Spencer‘dan geliyor ancak sürecin hemen gerçek olmayacağı aktarılıyor. Yani şöyle ki PC ve konsol tarafında xCloud'ın aktif olarak düşünüldüğü ancak bunun hemen gerçeğe dönüştürülmeyeceği de aktarılıyor. Mobil kısım gibi PC ve konsol tarafı için de bulut tabanlı oyunculuk gayet güzel ve gelecek için son derece faydalı gözüküyor. Fakat bunun için internet altyapılarının biraz daha iyileştirilmesi gerekiyor.

Borderlands 3, PS5 ve Xbox Series X'e geliyorBorderlands 3, PS5 ve Xbox Series X'e geliyor

Microsoft’un xCloud hizmeti dikkat çekerken Xbox Series X detayları da merak ediliyor

Yeni nesil oyun konsollarının her biri 3.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli özel 7 nm AMD Zen 2 işlemci ve toplam 12 teraflops AMD RNDA 2 GPU yani ekran kartı üzerine kuruluyor. 16 GB GDDR6 bellek kullanan (Firmalara 13,5 GB) konsol, çok yüksek hız sunan 1TB boyutunda özel NVME SSD depolama birimine sahip. 4K UHD Blu-Ray bir optik sürücü barındıran ve dahili depolaması arkaya takılan 1 TB harici kart ile artırılabilen konsol, inanılmaz ışık / gölge detayları sunan Ray Tracing desteğine de sahip ve ses konusunda da ciddi özellikler ile yolda bulunuyor. Ürünlerin her bir özelliğini kullanarak sunulan hizmetten faydalanabilirsiniz. Oyun kalitenizi artıracak içerikleri değerlendirmek oldukça kolaydır. 

Şirketin merak edilen bir serisi de Xbox Series S

Xbox Series S'de bir üst modeli ile aynı güçte bir işlemci yer alıyor. Söz konusu bu cihazlar 4K oyunculuk deneyimine odaklanmadığı için 120 FPS’e kadar destekli 4 teraflop gücünde bir GPU özelliğine sahip. 10 GB GDDR6 RAM ile gelen ancak oyun geliştiricilere 7,5 GB RAM alanı veren konsol, direkt olarak 1440p oyunculuğu hedefliyor ve 512 GB SSD kullanılıyor. Konsolda Ray Tracing desteğinin olduğunu da belirtmek gerekiyor. Series S, Xbox One X’ten CPU tarafında 4 kat, GPU tarafında ise 3 kat daha güçlü bir seçenek oluşturuyor. Firmanın bu yenil ürünleri kullanıcıların dikkatini çekecek özelliklere sahip olurken aynı zamanda kullanım konforu da sunuyor. Bu sayede kullanıcılar oyun keyfini çok daha bir şekilde yaşayabiliyor. Konu hakkında yapılan açıklamalar şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha net bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 


Fenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecekFenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecek
NBA 2K21’in PS5 ve Xbox Series X için tarih verdiNBA 2K21’in PS5 ve Xbox Series X için tarih verdi
Xbox Series X ve Series S için Türkiye fiyatları belli olduXbox Series X ve Series S için Türkiye fiyatları belli oldu

PAYLAŞ