Xbox'ın patronu Phil Spencer yeni nesil konsol oyunlarıyla ilgili önemli açıklama - Haberler - indir.com

Xbox'ın patronu Phil Spencer yeni nesil konsol oyunlarıyla ilgili önemli açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Xbox'ın patronu Phil Spencer, verdiği bir röportajda oyunculuk dünyasıyla ilgili olarak etkileyici ifadelerde bulundu. Spencer, konsola özel olan oyunların oyunculuğun doğasına aykırı olduğunu dile getirdi. Sony ve Microsoft, bu yıl içerisinde yeni nesil oyun konsollarını oyunculara sunmaya hazırlanıyor ve şirketlerin, yeni nesille beraber farklı stratejileri benimsediğini de görüyor. Sony yöneticilerinden Jim Ryan, PlayStation 5 özel oyunlarının duyurulmasından önce bir yayında organizasyonun "nesillere inandığını" söylerken yeni nesil konsolun, bir önceki nesilde bulunmayan özelliklere ve faydalara sahip olması gerektiğine inandıklarını dile getirdi. 

Microsoft kısmındaysa Sony'ye nazara çok daha farklı bir strateji kullanılıyor. Şirket, Game Pass abonelik sistemini merkeze taşıyor. Xbox One için ise bir yıl daha birinci parti oyuncular çıkmaya devam edecek. Microsoft yöneticisi Phil Spencer, oyunları belirli bir donanıma hapsetmenin oyunculuğun doğasına aykırı olduğunun altını çizdi. 

Microsoft, Xbox Lockhart konsolunu yakında tanıtabilirMicrosoft, Xbox Lockhart konsolunu yakında tanıtabilir

Konsola özel oyunlar

Games Industry sitesine röportaj veren Spencer, PlayStation 5'in SSD'sinin, Jim Ryan'ın ve Mark Cerny'nin ekibiyle beraber odaklandıkları alanların alkışlaması gerektiğini söyledi. Spencer, kendilerinin de yeni nesilde odaklandıkları yüklenme sürüleri, sahnenin doğruluğu, kara hızı, gecikmeler gibi şeylerin de alkışlanması gerektiğini ifade ederken bunların, insanları oynamaktan dışarı atmaması gerektiğini söyledi. Donanımlar konusuna değinen Spencer, PC'deki donanım seçimi çeşitliliğinin piyasada bulunan PC oyunlarındaki yüksek orandaki aslına uygunluktan geri tutmadığını söyledi. PC oyunlarındaki yüksek aslına uygunluğun, oyunlarda görülen her şeyle rekabet edebileceğini söyleyen Microsoft yöneticisi, geliştiricilerin donanımlar arasında çalışacak oyun, oyun motoru ya da ekosistem yaparken görmedikleri fikrin bu olduğunu dile getirdi.

Spencer, sonuç olarak oyunculuk dünyasıyla ilgili olarak " Oyunculuk; eğlence, topluluk, şaşırtma, yeni hikayeler öğrenme, yeni perspektifler kazanma hakkında. İnsanları, bu oyunları deneyimlemekten uzaklaştırmayı oyunculuğun söylediği şeyin tam tersi olarak görüyorum. Ya da birisini benim cihazımı, benim istediğim zamanda satın almaya zorlamak olarak buluyorum" dedi.

 


Xbox Series X 60 oyunculara ücretsiz tanıtımlar sunacakXbox Series X 60 oyunculara ücretsiz tanıtımlar sunacak
Xbox Series S'in GPU performansı beklendiği gibi olmayabilirXbox Series S'in GPU performansı beklendiği gibi olmayabilir
Facebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacakFacebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacak

PAYLAŞ