Xbox'dan performans odaklı arayüz değişikliği geliyor - Haberler - indir.com

Xbox'dan performans odaklı arayüz değişikliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-30 11:12:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Donanım

Sony’nın Playstation 4 serisi ile sıkı bir rekabet içerisinde olan Microsoft oyun konsolu Xbox’ın arayüzünü değiştiriyor. Bu sebeple de Xbox’ı bir adım öne taşımak için Microsoft çalışmalarını iyice hızlandırdı.

Şirketten gelen açıklamaya göre, Microsoft kullanıcıları memnun etmenin peşinde ve bu sebeple de yeni bir arayüz geliştiriyor. Gelen bilgilere göre alışılmış sekme deneyiminden vazgeçilip tuşlu sekmeye geçilecek.

Xbox Live, Android ve iOS Platformuna GeliyorXbox Live, Android ve iOS Platformuna Geliyor

Bu da demek oluyor ki Xbox Game Pass, Mixer, Xbox Community ve Microsoft Store için ayrı ayrı tuşlar olacak. Microsoft, bu özelliklere ‘her zamankinden daha hızlı erişebileceğimizi belirtiyor. Şu ana kadar sekme değiştirme işlemi, kontrol kolunda bir tuşa basılarak gerçekleştiriliyorken yeni sürümde ise sekme değiştirme işlemi tuşlara ilerleyerek ve tıklayarak gerçekleştirilecek. Bu sayede bir miktar performans artışı olacağı da umuluyor.

Konsol üzeri deneyimden bulut deneyimine yönelen Microsoft, bir yeniliği de Xbox Cortana özelliğini ortadan kaldırarak gerçekleştiriyor. Artık bir bağlantı gerçekleştirilmeden Xbox ile direkt konuşulamayacak.

Fakat Harman Kardon Invoke hoparlörü, bilgisayarınız veya İOS ve Android mobil uygulamaları gibi başka bir Cortana cihazı ile bunu gerçekleştirmek mümkün olacak.


Halo: Master Chief Collection, Xbox One'a Geliyor (Video)Halo: Master Chief Collection, Xbox One'a Geliyor (Video)
Crackdown 3 Xbox One Tanıtım VideosuCrackdown 3 Xbox One Tanıtım Videosu

Crackdown 3 Xbox One Tanıtım Videosu


PAYLAŞ