Xbox X stok sorunuyla gündemde - Haberler - indir.com

Xbox X stok sorunuyla gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Microsoft, yeni nesil oyun konsolları, Xbox Series X ve Series S’in “fazla talep” sebebiyle stokla ilgili sorun yaşayacakları düşünülüyor. Microsoft çatısı altında finans müdürü olarak görev yapan Amy hood tarafından yapılan açıklamaya göre, Xbox konsolları stok anlamında yetersiz kalmaya bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. 

Microsoft yetkilileri kazanç görüşmesinden bahsetti

Kasım 2020'de kullanıcıların beğenisine sunulan Xbox'ın yeni nesil oyun konsollarına olan talep ilk günden itibaren hızla artmaya devam ediyor. Mevcut pandemi dolayısıyla insanların daha çok evde vakit geçirmesi halinde keyifle vakit geçirebilecekleri ürünlere yönelmesi, haliyle oyun konsolları satışlarını da etkiledi. 

OneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımını kolaylaştıran bir özellik yayımlandıOneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımını kolaylaştıran bir özellik yayımlandı

Bu durum konsol üreticilerine başarılı bir geri dönüş sağlamış olsa da üreticiler stok sorunları ile karşı karşıya geldi. Bu soruna yakından tanıklık eden Xbox tarafı ise bir süre daha buna maruz kalacak gibi gözüküyor. Konu le ilgili olarak açıklamada bulunan Microsoft finans müdürü, Bu durum konsol üreticilerine iyi bir geri dönüş sağlasa da üreticiler stok sorunları ile baş başa kaldı. Bu soruna yakından tanıklık Xbox tarafı ise bir dönem daha bu duruma maruz kalacaklarını düşünüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Microsoft finans müdürü Hood, “Oyun oynayan kitlenin Xbox platformuna katılmaya devam etmesini ve Xbox Series X ve S için hala arz nedeniyle kısıtlamanın yaşanacağı önemli bir talep bekliyoruz” diye konuştu. 

Ek olarak kazanç görüşmesinde konuşan Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, oyun gelirinin 5 milyar doları aştığını belirtti. Nadella ayrıca; “Xbox Series X ve Series S’nin lansmanı, bir lansman ayında şimdiye kadar satılan en çok cihazla tarihimizdeki en başarılı olanıydı. Oyun geliştiricileri de, bulutumuzun gücünü kullanarak daha fazla oyuncuya ulaşmak ve oyunları ölçeklendirmek için bize döndüklerinden bundan yararlanıyor. İlk kez bu çeyrekte üçüncü taraf oyunlardan elde ettiğimiz gelirde 2 milyar doları aştık.” dedi.


Microsoft Edge M1 Mac modellerine geliyorMicrosoft Edge M1 Mac modellerine geliyor
Microsoft Store açılmıyor sorunu nasıl çözülür?Microsoft Store açılmıyor sorunu nasıl çözülür?
Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyorMicrosoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor

PAYLAŞ