Xbox Series X'in ucuz versiyonu gelebilir - Haberler - indir.com

Xbox Series X'in ucuz versiyonu gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-10 14:16:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu olacak olan Xbox Series X için ucuz bir versiyonun geleceği Windows kodlarında ortaya çıktı. Bir süredir Xbox Series X konsolunun ucuz versiyonunu olacağı iddia ediliyordu. Windows kodlarında tespit edilen yeni detaylara göre Lockhart daha zayıf bir donanıma sahip olacağını ve disk sürücünü barındırmayacağı ifade ediliyor. Microsoft’un yeni nesil için hazırlamış olduğu ikinci kozu olduğunu söyleyen “Xbox Lockhart” Windows’un kodlarında karşımıza çıktı. Xbox Lockhart adı, System32 kütüphane dosyalarında beş farklı yerde tespit edilmiş durumda.

Diğer yandan aynı satırlarda Xbox Anaconda, Xbox Scorpio ve Xbox Durango kod adları da gözüküyor. Yeni nesil konsol Lockhart’ın adı ise ilk defa geçtiğimiz sene ortaya çıkmıştı. Söylentilere göre Xbox Lockhart, Xbox Series X’e göre daha düşük donanım özellikleri ile gelecek. Diğer yandan herhangi bir disk sürücüsüne de sahip olmayacak. Bu kapsamda fiyatının da daha uygun fiyatlı olması bekleniyor.

PlayStation ve Xbox arasındaki rekabet artıyorPlayStation ve Xbox arasındaki rekabet artıyor

Xbox Series X’in ucuz versiyonu geliyor

Geçtiğimiz yıl ilk söylentileri ortaya çıkan Xbox Lockhart, 4 TFlops’luk bir grafik kartına sahip olarak 12 GB RAM ile geleceği belirtiliyor. Series X’in 12TFlops’luk grafik kartı ve 16 GB RAM’e göre çok daha ciddi bir performans farkı gösterdiği gözüküyor. Fakat Microsoft ise son bir yılda Lockhart’ın donanımında değişiklikler yapmış olabilir. Lockhart’ın tanıtım tarihine dair henüz bir bilgi yer almıyor. Microsoft’un asıl planının ise Lockhart ve Series X’i aynı anda piyasaya sürmek olduğu düşünülüyor. Fakat bu tarihte de değişiklik olduğu düşünülüyor. Lockhart ile alakalı söylentiler bu yıl bir hayli azalırken, Microsoft’un nasıl bir hamle yapacağı merakla bekleniyor.

Uygun fiyatlı bir Xbox Series X gelecek mi önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.


Xbox Live Gold Haziran 2020 oyunları belli olduXbox Live Gold Haziran 2020 oyunları belli oldu
Xbox Series X'in geçmişe dönük uyumluluk özelliği hakkında önemli açıklamalarXbox Series X'in geçmişe dönük uyumluluk özelliği hakkında önemli açıklamalar

PAYLAŞ