Xbox Series X'in tanıtım tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

Xbox Series X'in tanıtım tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 16:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Oyun sektörünün uzun zamandır beklenen yeni oyun konsolu beklentisi, konsol sevdalıları için bu yıl sona eriyor. PlayStation 5'in tanıtılmasının beklendiği 2020 yılının önümüzdeki aylarında Microsoft cephesinde bizleri büyük bir sürpriz bekliyor.

Yüksek grafiklere sahip olan en güncel oyunları kullanıcılarına keyif aldırarak oynatan oyun konsolları, yıllarca güncelliklerini korumalarının yanı sıra yüksek donanım özelliklerine sahip bilgisayarlara göre de daha ucuz olma avantajlarıyla oyuncular arasında öne çıkıyor.

MWC'nin iptalinden sonra Huawei tanıtım etkinliğini duyurdu!MWC'nin iptalinden sonra Huawei tanıtım etkinliğini duyurdu!

Bu pazarda önde gelen isimler olan Playstation ve Xbox'ın sahibi Sony ve Microsoft, geçtiğimiz senen içerisinde yeni model konsolları hakkında merak edilen birçok ayrıntıyı paylaşarak hayranlarını mutlu etmiş ve bir o kadar da heyecanlandırmışlardı. Sektörün iki dev ismi, bu sene içinde konsollarına dair herhangi bir veri paylaşmayarak sessizliğini korudu. 

PlayStation'ın yaratıcısı Sony, 2013 yılının Şubat ayının sonunda basın mensuplarını "Özel Playstation Buluşması"  adı altında yapılan lansmana davet etti ve efsane konsol PlayStation 4'ü duyurdu. PlayStation 5 için de aynı şekilde kış ayları içinde bir basın toplantısı düzenlemesi beklenen Sony'den henüz bir ses seda çıkmadı.

Microsoft tarafında ise Perşembe günü sosyal alemde ilk defa ortaya çıkan ve özellikle Reddit ve Twitter üzerinde sıkça paylaşılan bir görsel, Silikon Vadisi şirketinin Xbox X'i çok yakında tanıtacağına işaret ediyor olabilir. 2013 yılının Mayıs ayı içerisinde Microsoft'un Xbox'ı lanse ettiği düşünüldüğünde görselde belirtilen 6 Nisan tarihinin doğruluk payı bir hayli artıyor.

Ortaya çıkan tasarımda Xbox X Series ifadesinin dile getirilmesi ise Microsoft'un beklenenin dışında birden fazla cihaz tanıtılabileceğine işaret ediyor.

Yazılım devi Microsoft'un 2020 yılı için E3 2020 Fuarı'na katılmak dışında resmi olarak başka bir duyuru gerçekleştirmemiş olması her ne kadar şüphe uyandırsa da şirketin Nintendo Switch'i de Mart 2017'de duyurmasıyla beraber bu ayların Microsoft için hareketli geçen aylar olduğu gerçeğini değiştirmiyor.



PAYLAŞ