Xbox Series X'in geçmişe dönük uyumluluk özelliği hakkında önemli açıklamalar - Haberler - indir.com

Xbox Series X'in geçmişe dönük uyumluluk özelliği hakkında önemli açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Xbox Series X Program Direktörü Jason Ronald, yeni nesil oyun konsolunun eski nesil Xbox’lar için çıkarılan oyunları da destekleyeceğini açıkladı.

Bu sene piyasaya sürülecek olan yeni nesil oyun konsollarıyla ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de konsolların geçmişe yönelik destek sunup sunmayacağıydı. Kuşkusuz oyun konsollarına olan ilgiyi direkt olarak etkileyecek olan bu özelliğin ise Xbox Series X’de olacağı öğrenildi.

Xbox Series X'in teknik özellikleri açıklandı!Xbox Series X'in teknik özellikleri açıklandı!

Microsoft daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda özelliğe dair ilk ipuçlarını vermiş olsa da uyumluluk desteğinin detayları konusunda bir açıklama yapmamıştı. Uzun bir sürelik bekleyişten sonra şirket tarafından yapılan açıklama Xbox Series X’in geriye dönük uyumluluğa sahip olacağını netleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Xbox Series X Program Direktörü Jason Ronald yayımladığı blog yazısında, Xbox Series X’in 100.000 saatin üzerindeki oyun testi sona erdiğinde, konsolda klasik oyunlardan herkesin favorilerine kadar binlerce oyunun oynanabilir olacağını belirtti.

Yeni nesil oyun konsolunun  desteği konusunda özel bir açıklama yapan Ronald, Microsoft’un Xbox 360 oyunlarını da destekleyeceğini açıklayarak oyun tutkunlarına müjdeyi verdi.

Microsoft'tan beklenen açıklama geldi

Bu noktada şirketin asıl hedefinin Xbox One’da oynanan bir oyunun direkt olarak Xbox Series X’te de oynanması olduğunu belirten Ronald, Xbox One oyunlarının Xbox Series X’te oynanması konusunda bir takım istisnalar olabileceğini de sözlerine ekledi. Ronald bu istisnaları oyunların lisans ve teknik sorunları olarak açıkladı. 

Xbox X Series'in ikinci konsol fiyatı sızdırıldı!

Xbox One ve Xbox 360 oyunlarının Xbox Series X’te diğer iyi bir performansla çalışacağının altını çizen Ronald, tüm oyunların tasarlandıkları en yüksek performansta çalışabileceğini de dile getirdi. Xbox Series X’in NVME SSD’sinin performansı sayesinde oyun içi yükleme sürelerinde ciddi bir azalma gözlemlendiğini de sözlerine ekleyen Ronald,

belirli oyunlarda görüntü özelliklerinin de eskisinden çok daha iyi olacağını da açıkladı. Dinamik çözünürlük ölçeklendirmesi kullanan oyunlarda 4K ya da HDR görüntü sunulacağını dile getiren Ronald Halo 5: Guardians ve Fuzion Frenzy gibi oyunları şimdiden açıkladı.

Ayrıca görüntü yenileme hızı noktasında şirketin iki katına çıkaracak inovasyonlar üzerinde çalışmaya devam ettiğini de sözlerine ekleyen Ronald, bazı oyunlarda görüntü yenileme hızını 120 fps’ye çıkarabildiklerini  “Kesinlikle 30 fps’den 60’a kadar çıkarabildiğimiz bazı oyunlar ve 60 fps’den 120’ye kadar ulaştığını gördüğümüz birkaç oyun var. Ancak hala oyunlar için uçtan uca doğrulama sürecindeyiz” sözleriyle açıkladı. 

Bu açıklamalarla yeni nesil oyun konsolu bekleyişindeki heyecanı iki katına çıkaran şirketin Xbox Series X’i  yaz aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor


Xbox Series X oyunları ilk kez sahnedeXbox Series X oyunları ilk kez sahnede
Microsoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyorMicrosoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyor
Assassin's Creed Valhalla, Xbox Series X'te 30FPS oynanabilecekAssassin's Creed Valhalla, Xbox Series X'te 30FPS oynanabilecek

PAYLAŞ