Xbox Series X, Windows oyunlarını da destekleyebilir - Haberler - indir.com

Xbox Series X, Windows oyunlarını da destekleyebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 20:20:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bu senenin sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Xbox Series X’le ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Yeni nesil oyun konsolu “Windows Mode” adlı bir özellikle Windows işletim sistemindeki oyunları destekleyecek.

Yeni nesil oyun konsollarının piyasaya nasıl değiştireceği uzun zamandır konuşuluyor. Sony ve Microsoft arasındaki rekabet günden günde kızışırken, Microsoft’tan oldukça ilgili çekici bir adım geldi. Hatırlarsanız şirket geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yeni oyun konsolunun daha çok oyun deneyiminde kullanılması için Xbox Series X’i piyasaya sürdükten sonra en az bir sene exclusive oyun yayınlamayacağını duyurmuştu. Oyun tutkunlarına geniş imkanlar tanımayı hedefleyen Microsoft’un Xbox Series X oyunları hakkında yeni bir adım atmak üzere olduğu ortaya çıktı.

Ezber bozon konsol Xbox Series X özellikleri belli olduEzber bozon konsol Xbox Series X özellikleri belli oldu

Kullanıcılarına daha geniş bir oyun deneyimi sunmayı hedefleyen Microsoft’un, yeni nesil oyun konsolu olan Xbox Series X’te “Windows Mode” isimli bir özelliğe sahip olacağı söyleniyor. Bu sayede Windows 10 oyunlarını çalıştıracak olan Xbox Series X, piyasaya Windows 10 işletim sistemi için sürülen oyunları da destekleyebilecek.

Xbox Series X, Windows oyunlarını destekleyecek

Microsoft’un bu hamlesinin rekabette önce geçmek adına oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Son dönemde bilgisayar oyunlarının konsol desteğine kavuştuğunu ve birçok oyun tutkunun fareyle klavye yerine konsolu seçtiğini düşünürsek bu hamle Xbox Series X’i öne geçebilir. Özel olarak geliştirilen “Windows Mode” özelliği sayesinde Windows için yayınlanan oyunların hemen hemen hepsinin oynanmasına imkan tanıyacak olan Xbox Series X’in Microsoft Store’da bulunmayan oyunları da desteklemesi bekleniyor.

Oyun Konsolu Savaşında Kim Önde Gidiyor?

Bunun yanı sıra Microsoft’la ilgili yayınlanan bir raporda Xbox Series X’in bu özellik sayesinde Windows 10’nun yanı sıra Epic Games, Steam ve Origin gibi çeşitli online oyun mağazalarından indirilen oyunları da çalıştırabileceği belirtilmiş. Ancak bu durumun gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu söylemek de fayda var. Çünkü Xbox Series X’le oyun tutkunlarını kendi oyunlarına çekmek isteyen şirket kendi konsolunu rakip oyun mağazalarına açmak istemeyecektir.

E3 2020’de tanıtılması beklenen Xbox Series X’in bu senenin en dikkat çeken ürünü olacağı düşünülüyor. Sony’nin E3 fuarına katılmayacağı düşünüldüğünde PlayStation 5’in konsolunun da tanıtılmayacağı için Microsoft bu seneki fuarın tek başına yıldızı olabilir. 9 Haziran’la 11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan E3 2020 fuarında Microsoft Xbox Series X’teki “Windows Mode” ile büyük bir avantaj sağlayabilir.


Konsol savaşlarında son 10 yılın kazananı!Konsol savaşlarında son 10 yılın kazananı!
Ocak 2020'de Xbox Game Pass'e eklenecek oyunlarOcak 2020'de Xbox Game Pass'e eklenecek oyunlar

PAYLAŞ