Xbox Series X ve Series S için Türkiye fiyatları belli oldu - Haberler - indir.com

Xbox Series X ve Series S için Türkiye fiyatları belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 22:00:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un daha önce fiyatını açıklamış ancak net olmayan Xbox Series X ve S modellerinin Türkiye fiyatları resmen yayınlandı ve ortaya çıkmış oldu. Yayınlanan fiyatlara baktığımız zaman daha önce açıklanan fiyatlara göre bir hayli arttığını görüyoruz. Oyun dünyasının uzun süredir beklenen yeni nesil oyun konsollarının fiyatları netleşmeye başladı. Bu yeni konsollardan ilk olarak çıkış yapacak olan Microsoft’un konsolları Xbox Series X ve Xbox Series S modellerinin fiyatları açıklandı. Bu her iki konsol da geçtiğimiz hafta yurt dışında ön siparişe açılmıştı.

Ancak bu konsolların Türkiye fiyatlarında bir süre önce ortaya çıkmış daha sonra kaldırılmıştı. Gelin şimdi yeni nesil Xbox konsollarının fiyat etiketleri neler bakalım.

Xbox Live Gold Ekim 2020 oyunlarıXbox Live Gold Ekim 2020 oyunları

Xbox Series X ve Series S’in güncel Türkiye fiyatları

Bugün, o fiyatların neden kaldırıldığını açıklayacak bir şekilde Microsoft’un Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarının fiyatı netleşti. MediaMarkt internet sitesinde açılan sayfaya göre Microsoft’un yeni nesil konsolunun zamlanmış fiyatı belli oldu.

  • Microsoft Xbox Series S 512 GB: 5.399 TL
  • Microsoft Xbox Series X 1 TB: 9.299 TL

Yaklaşık iki hafta önce iki oyun konsolunun fiyat etiketleri sırası ile 4699 TL ve 7499 TL olarak belirlenmişti. Microsoft, Türkiye fiyatlarını yükselterek güncellemeye karar vermişti. Bu yükseliş Xbox Series S için 700 TL, Xbox Series X için ise 1800 TL oldu. Hali hazırda ise bu konsolların fiyatlarının oldukça yüksek seviyeden ülkemize giriş yaptığını görüyoruz. Microsoft’un yeni oyun konsolları Xbox Series X ve Series S, 10 Kasım 2020 tarihinde ülkemizde satışta olacak. Bu tarih öncesinde ise konsolların fiyatlarını etkileyecek %50’lik gümrük vergisinin etkinliğini yitireceği zamana denk geliyordu. Ancak bu verginin geçerlilik süresi yıl sonuna kadar uzatılmıştı.


EA Play, 10 Kasım'da Xbox Game Pass'teEA Play, 10 Kasım'da Xbox Game Pass'te
NBA 2K21’in PS5 ve Xbox Series X için tarih verdiNBA 2K21’in PS5 ve Xbox Series X için tarih verdi

PAYLAŞ