Xbox Series X ve S oyunları One serisinde oynanabilecek - Haberler - indir.com

Xbox Series X ve S oyunları One serisinde oynanabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-19 16:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Video oyun konsollarının sayısı günden güne artıyor gibi görünse de aslında öyle değil. Piyasaya sürülen her yeni konsol modeli eskiden üretilen bir modelin üretiminin durmasına neden oluyor. Ancak bugün beklenmeyen bir haber geldi. Görünüşe göre Microsoft eski modellere verdiği desteği arttıracak.

Bildiğiniz üzere bu sene Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X’i tanıtmıştı. Gelişmiş özelliklerle kullanıcılara merhaba diyen yeni nesil konsol aynı zamanda beraberinde getirdiği ve getireceği özel oyunlarla da kullanıcıları epey heyecanlandırmıştı. Bugüne dek yeni konsolların çıkışıyla beraber oyuncular eskiyen konsolları bir kenara bırakmak zorunda kalıyordu ki Microsoft eski konsol modellerini kullanan oyuncuların yüzünü gülümsetecek bir açıklama yaptı. Şirket kullanıcılarının Xbox One konsollarında artık en yeni oyunları oynama imkanına sahip olabileceklerini duyurdu.

Xbox Game Pass'e 10 yeni Bethesda oyunu geldiXbox Game Pass'e 10 yeni Bethesda oyunu geldi

Xbox Series'da FPS Boost alan yeni oyunlar açıklandı

E3 2021 vitrinin ardından ABD merkezli teknoloji devi Microsoft Xbox One sahiplerinin Cloud Gaming sayesinde pek çok Xbox Series X ve S oyununu oynayabileceği bilgisini doğruladı. Konu hakkında yapılan açıklamalarsa daha fazla ayrıntıya değinilmese de şirket bunun nasıl çalışacağına dair daha fazla bilgiyi ileriki süreçte açıklaması bekleniyor.

Aslına bakacak olursanız bu gelişmenin yeni olduğu söylenemez. Şirket bu hamleyi geçmişte de ima etmişti. Xbox şefi Phil Spencer, geçtiğimiz sene Ekim ayında bir Kotaku röportajında oyun akışının "nesilleri birleştirmeye" yardımcı olabileceğini söylemişti. Bu doğrultuda bir adım atan şirket Xbox One kullanıcılarının en yeni oyunları oynayabileceğini duyurdu.

 


Microsoft Flight Simulator Xbox için duyurulduMicrosoft Flight Simulator Xbox için duyuruldu
Xbox, Series X tasarımlı buzdolabını tanıttıXbox, Series X tasarımlı buzdolabını tanıttı

PAYLAŞ