Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor - Haberler - indir.com

Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Xbox Series X'in Kasım ayı içerisinde piyasaya sürüleceğinin bilgisini verdi. Series X için bu yıl içerisinde herhangi bir birinci parti oyun yayımlanmayacak. Teknoloji devinin yeni oyun konsolu Xbox Series X'in çıkış tarihi adım adım netleşmeye başlıyor. Bugün resmi bir açıklama yayınlayan Microsoft, konsolun Kasım ayı içerisinde piyasaya sürüleceğinin resmi olarak bilgisini verdi. Ancak Kasım ayının tam olarak hangi gününde çıkacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Üretici şirket Microsoft bugün, bu habere ek olarak üzücü bir haber daha verdi. Şöyle ki, Halo: Infinite oyunun 2021 yılına ertelendiğini duyurdu. Halo: Infinite'in aslında Series X ile birlikte çıkış yapması bekleniyordu. Series X çıkışındaki ilk birinci parti oyun olacaktı. Dolayısıyla bugünkü erteleme Series X'in bu yıl içerisinde herhangi bir birinci parti oyun almayacağı anlamına geliyor.

Microsoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyorMicrosoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyor

Dört jenerasyonda oyunculuk

Microsoft bugün itibariyle yaptığı açıklamasında geriye uyumluluk ve Xbox Series X optimizasyonu konusuna ağırlık vermiş. Konuyla ilgili olarak daha önce de açıklandığı gibi Series X, önceki üç jenerasyonun (Xbox, Xbox 360, Xbox One) tüm oyunları için geriye uyumluluğa sahip olacak. Microsoft ayrıca bu yıl içerisinde Xbox Series X için optimize edilmiş 50'den fazla yeni oyunun çıkacağını ve ayrıca hali hazırda piyasada olan 40'tan fazla oyunun da Xbox Series X için optimize edileceğini duyurdu.

Önümüzdeki aylarda çıkacak olan Assassin's Creed Valhalla, DiRT 5, Watch Dogs Legion gibi oyunlar Xbox Series X için optimize edilmiş olacak. Ayrıca Destiny 2, Forza Horizon 4, Gears 5 gibi yapımlar da Xbox Series X optimizasyonuna sahip olacak. Bu optimizasyonlar ray tracing, 120FPS, hızlı yükleme süreleri ve Hızlı Devam Etme (Quick Resume) gibi özellikler içerecek (oyununa göre değişecek şekilde).

Xbox Series X'in fiyatı konusunda henüz elde edilen bir bilgi bulunmuyor. Microsoft'un, Series X'i PlayStation 5'ten daha ucuza sunmak istediği ve bu yüzden önce PS5'in fiyatının açıklanmasını beklediği söyleniyordu. Microsoft ayrıca şu anda daha uygun fiyatlı Xbox Series S konsolu üzerinde de hazırlıklar yapıyor. Series S'in bu ay duyurulması bekleniyor.



PAYLAŞ