Xbox Series X hakkında yeni teknik detaylar - Haberler - indir.com

Xbox Series X hakkında yeni teknik detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-19 10:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Xbox Series X yeni nesilde bilindiği gibi Xbox Series S isimli partneri ile birlikte geliyor. İşte bu ikinci konsoldan yeni bilgiler var.

Xbox Series S geçtiğimiz hafta yapılan kontrolcü sızıntısı üzerinden resmi olarak doğrulanmıştı. Yani kesin olarak yolda olan fakat henüz resmi duyurusu gerçekleşmeyen konsol, daha önce de söylendiği gibi bütçesi dar olan oyuncular için çok iyi bir seçenek konumunda bulunuyor. Tahminler doğru çıkarsa eğer yalnızca 200 dolar gibi bir fiyata satılacak olan yeni model, TweakTown tarafından yayımlanan teknik özellik tablosuna göre 4K oyunculuğa odaklanmadığı için 4 teraflop gücünde bir GPU taşıyor. 10 GB GDDR6 RAM ile birlikte gelen fakat oyun geliştiricilere 7.5 GB RAM alanı verdiği söylenen konsol, gücünü sekiz çekirdekli 7 nm AMD Zen 2 işlemciden alıyor. Direkt olarak 1440p 60 FPS oyunculuğu mümkün kılacak 20 CU (Compute Unit) birimli Navi RDNA 2.0 GPU‘ya sahip olduğu aktarılan yeni nesil oyun konsolu, belirtildiği kadarı ile depolama konusunda da kişileri üzmeyecek. Çünkü Series X gibi Series S'te de PCIe 4.0 SSD olacak. Ancak henüz kapasite belli değil. Burada 500 GB’lık bir depolama alanı sunulabilir deniyor. 

PlayStation 5'le ilgili gündemi sarsan iddialarPlayStation 5'le ilgili gündemi sarsan iddialar

Xbox Series S merak uyandırırken, aşağıda görebileceğiniz yeni fotoğrafları paylaşılan Xbox Series X detayları şöyle

Konsol her biri 3.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli özel nm AMD Zen 2 işlemci ve toplam 12 teraflops AMD RNDA 2 GPU yani ekran kartı üzerine kuruluyor. 16 GB GDDR6 bellek kullanan (Firmalara 13,5 GB) konsol, çok yüksek hız sunan 1TB boyutunda özel NVME SSD depolama birimine sahip. 4K UHD Blu-Ray bir optik sürücü bulunduran ve dahili depolaması arkaya takılan 1 TB harici kart ile artırılabilen konsol, inanılmaz ışık / gölge detayları sunan Ray Tracing desteğine de sahip ve ses konusunda da ciddi özellikler ile yolda bulunuyor. 

Xbox Series X was exhibited at the Xperion e-arena in Saturn (Germany) pic.twitter.com/xiMvia1FnX — Mr..Keema (@KeemaMr) August 17, 2020





PAYLAŞ