Xbox Series X 499 dolara geliyor - Haberler - indir.com

Xbox Series X 499 dolara geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-09 16:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım ve teknoloji devi Microsoft, Xbox’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile uzun bir süredir beklenen Xbox Series S oyun konsolunun fiyatını açıkladı. Diğer yandan Microsoft Central da Xbox Series S’in fiyatını açıklayarak konsolların çıkış tarihini açıkladı. Microsoft’ın bir süredir iddialara sebep olan ve uygun fiyatlı olması beklenen yeni Xbox Series X hakkında nihayet beklenen açıklama geldi. Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile Xbox Series S fiyatı ve tasarımı paylaşıldı. Yapılan açıklamalarda oyuncuların bir hayli ilgisini çekerken, Xbox Series S modeli bugüne kadar piyasaya sürülmüş en küçük Xbox olarak karşımıza çıkacak.

Şirketin yaptığı açıklamalarda konsolun teknik detayları yer almazken, Xbox Series S’in uygun fiyatı açıklanarak oyuncuların heyecanı giderildi. Xbox Series S sahip olacağı fiyatı ile dikkat çekerken, Xbox Series X’i bekleyen oyuncuların da yüzünü güldürecek olması dikkatleri çekiyor.

Bu ay Xbox Game Pass'e gelecek ve veda edecek oyunları açıkladıBu ay Xbox Game Pass'e gelecek ve veda edecek oyunları açıkladı

Microsoft Xbox Series S yayınlandı

Xbox Series S sabah saatlerinde Brad Sams tarafından sızdırılmıştı. Tasarım noktasında Xbox Series X’in içine sığacak kadar küçük bir yapıya sahip olan konsolun performans noktasında ise Xbox One X ile yarışacak seviyede donanım özelliklerine sahip olduğu ifade ediliyor. Işın izleme gibi yeni nesil özelliklerinde yer alması beklenen bu konsol FHD çözünürlükte oldukça etkileyici bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. Microsoft Central tarafından yapılan açıklamalara göre hem Xbox Series X hem de Xbox Series S 10 Kasım 2020 tarihinde piyasada olacak. PlayStation 5’in de bu açıklamalar ile beraber benzer bir tarih de satışa çıkması bekleniyor. Her iki teknoloji şirketinin de birbirine benzer tarihlerde pazara girmesi düşünülüyor.

Yeni konsolların fiyatına gelecek olursak ise Xbox Series X tarafında 499 dolarlık bir fiyat etiketi görürken, Microsoft tarafından yapılan açıklamada ise 299 dolar olacak. Xbox Series X’in aylık 35 dolar Xbox Series S modelinin ise aylık 25 dolar karşılığında Xbox All Access abonelik paketi sunulacağı iddia ediliyor.

Xbox Series X teknik detayları

Bazı sızdırılan teknik özelliklere göre Xbox Series S modelinde 1440p çözünürlükte 120 FPS’e kadar oynatma desteği göreceğiz. Diğer yandan ışın izleme teknolojisine sahip olacak bu konsol tamamen dijital olacak ve 512 GB SSD’ye sahip olacak. Fragmanda yer alan özelliklere göre değişken yenileme hızı da sunacak olan konsol 4K medya oynatmaya ek olarak oyunlarda 4K çözünürlük gibi bir gösterim yapabilecek. Bakalım konsollar ne derece iyi olacak pazara çıktıklarında göreceğiz.


Microsoft Flight Simulator Xbox Game Pass'i resmen salladıMicrosoft Flight Simulator Xbox Game Pass'i resmen salladı
Xbox Series S fiyatı ile dikkatleri üzerine toplayacakXbox Series S fiyatı ile dikkatleri üzerine toplayacak

PAYLAŞ