Xbox sahiplerine klavye ve fare müjdesi - Haberler - indir.com

Xbox sahiplerine klavye ve fare müjdesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-26 11:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Oyun oynarken fare ve klavye kullanmak özellikle bilgisayar üzerinden oyun oynayan oyuncular için önemli bir ayrıntıdır. Bugünlerde klavye ve fare için çok farklı özellikte ürünler bulunmaktadır. Genelde oyuncular mekanik klavye tercih ederler. Konsol tarafına geldiğimizde ise durum biraz değişiyor. Klavye ve farenin yerini kumanda kolları alıyor. Her ne kadar bazı kullanıcılar kol ile daha rahat olduklarını söylese de genele bakıldığında durum tam tersi şeklinde. Bu konu hakkında adım atmak isteyen Microsoft, kendi geliştirdiği oyun konsolu Xbox ailesine klavye ve fare desteğini vereceğini açıkladı.

Xbox sahiplerine klavye ve fare müjdesi

Xbox konsoluna zaten fare ve klavye takılabiliyordu fakat bu iş için özel olarak geliştirilen bazı aksesuarlar satın almanız gerekiyordu. Ayrıca bu teknik resmi bir uygulama değildi. Klavye ve fare takılsa bile her oyun bu tarz bir destek sunmuyordu. Microsoft'un duyurduğu yeni özellik sayesinde artık oyun konsoluna klavye ve fare bağlanıp oyun oynanabilecek. İlk etapta Microsoft'un kendi ürettiği klavye ve fareler bu desteği alacak. Daha sonrasında ise popüler oyun donanımları üreticisi olan Razer ile işbirliği içerisine girilerek resmi olarak Xbox konsolonu destekleyen aksesuarların üretilmesi sağlanacak.

Xbox Game Pass'ten 21 tane oyun çıkarılıyorXbox Game Pass'ten 21 tane oyun çıkarılıyor

Yeni özellik ilk olarak Xbox Insider programına dahil olan kullanıcılar tarafından Kasım ayında gelecek olan güncelleme itibariyle denenmeye başlanacak. Verilecek olan bu desteğin oyunlara gelecek küçük bir güncelleme ile sağlanacağı da açıklandı. Yani daha önce duyurulmuş ve halen oynanan oyunlar da bu desteği sunacak. Bundan sonra çıkacak oyunlarda bu desteği oyunculara sunacak. Öte yandan duyuru ile birlikte konsolda fare ve klavye desteği sunan ilk oyunun Warframe olacağı açıklandı. Küçük bir güncelleme ile birlikte gelecek desteğin önümüzdeki haftalarda kullanıma  sunulması bekleniyor. Bu gelişmelerin konsol tarafında güzel bir gelişme olduğunu söylemekte fayda var. Konsol kullanmaktan zevk alan fakat konsolun kumandası ile arası iyi olmayan çok oyuncu bulunuyor. Bu oyuncular Xbox platformundaki konsola sahipse artık klavye ve fare takarak oyun oynamaya devam edebilecek. Bu sayede Microsoft konsol kısmında satış oranını arttırabilir. 


PUBG, Xbox One'da istediğini bulamadıPUBG, Xbox One'da istediğini bulamadı
Xbox Gold üyeleri için Haziran ayı oyunları açıklandıXbox Gold üyeleri için Haziran ayı oyunları açıklandı
Xbox 360'a 2 yıl sonra sistem güncellemesi geldi!Xbox 360'a 2 yıl sonra sistem güncellemesi geldi!

PAYLAŞ