Xbox platformundan Bethesda oyunları hakkında açıklamalar - Haberler - indir.com

Xbox platformundan Bethesda oyunları hakkında açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Xbox sahibi Phil Spencer, Kotaku ile yaptığı son röportaj ile yeni Bethesda oyunlarının PlayStation için çıkış yapmasına gerek kalmadığını söyledi. Xbox’ın arkasında yer alan Microsoft, Bethesda’nın ana şirketi olan ZeniMax Media’yı geçtiğimiz dönemlerde rekor bir bedelle satın almıştı. Dünyanın en popüler oyun konsollarından birisi olan Xbox’ın sahibi Microsoft, geçtiğimiz günlerde bir duyuru gerçekleştirmiş ve popüler oyun şirketi olan Bethesda’nın ana şirketi ZeniMax Media’yı 7.5 milyar dolar karşılığında satın aldığını belirtmişti. Bu anlaşma sonrasında söz konusu satın alımın Microsoft’a yeni nesil konsol savaşlarında oldukça büyük bir avantaj sağlayacağı ve hatta Bethesda oyunlarının artık PlayStation konsolları için yayınlanmayacağı da ifade ediliyordu.

Şimdi ise Xbox patronu Phil Spencer tarafından yapılan yeni röportaj ile PlayStation’a meydan okurcasına açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalar sonrasında Bethesda oyunlarının PlayStation için çıkış yapmayacağı açık bir şekilde gözüküyor diyebiliriz.

Ekim'de Xbox Game Pass'e gelecek oyunlarEkim'de Xbox Game Pass'e gelecek oyunlar

Yeni Bethesda oyunlarını PlayStation’da görmeyeceğiz

Kotaku’dan Stephen Tolito ile yapılan bir röportajda Spencer’a Microsoft’un The Elder Scrools 6’yı PlayStation konsollarında satmaması durumunda 7.5 milyar dolarlık Bethesda satın alımını telafi etmesinin mümkün olup olmayacağı soruldu. Bu soruya Evet diyen Spencer, "Anlaşmanın bizim için işe yaraması için bu oyunları desteklediğimiz platformlar dışında başka bir platforma göndermem gerekmiyor" dedi. Bu noktada anlaşmanın oyunları başka bir oyuncu tabanında bu şekilde uzaklaştırmak için yapılmadığını söyleyen Spencer, daha fazla insanın oyun oynayabilmesini istediklerini belirtiyor.

Microsoft, Bethesda oyunlarını PlayStation konsollarında yayınlamayarak milyonlarca dolardan vazgeçmiş olacak. Ancak Spencer’in Kotaku’ya yaptığı açıkalamalar, şirketin bu noktada oldukça rahat olduğu gözüküyor. Bethesda’nın hala geliştirme aşamasında olan The Elder Scrolls 6’nın çıkış tarihi bilinmiyor. Geliştiricinin 25 yıldır ilk orijinal RPG oyunu olan Starfield’in önce çıkacağını belirtti.  


Microsoft, Ekim ayında Xbox Game Pass'e gelecek oyunlarMicrosoft, Ekim ayında Xbox Game Pass'e gelecek oyunlar
Xbox Series X ve Series S'e yakında gelecek optimize oyunlarXbox Series X ve Series S'e yakında gelecek optimize oyunlar

PAYLAŞ