Xbox Patronu: DualSense hakkında yeni açıklamalar - Haberler - indir.com

Xbox Patronu: DualSense hakkında yeni açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Xbox’ın patronu Phil Spencer dün konuk olduğu Kinda Funny Gamescast’te Xbox’a gelecek yenilikler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yeni nesil konsollar için kontrolcülerde önemli değişikliler yapılacağına değinen Spencer bu konuda Sony’in oldukça başarılı bir işe imza attığını dile getirdi.

Video oyun sektöründe öne çıkan Xbox ve PlayStation şirketler arasındaki rekabetin tatlı tatlı gidebileceğini de bizlere sosyal medya üzerinden sık sık gösteriyor. Birbirlerinin en büyük rakibi olan ve sektörde sürekli birbirlerinin önüne geçmeye çalışan şirketler birbirlerine sert bir dille sataşmak yerine tatlı tatlı göndermeler yaparak rekabeti izlemesi keyifli bir sınırda tutuyorlar.

Xbox oyun kumandasına 30 milyon renk seçeneğiXbox oyun kumandasına 30 milyon renk seçeneği

Elbette ki bu durum iki şirketin birbirleri hakkındaki fikirlerini de özgürce dile getirebilmelerini sağlıyor. dün Kinda Funny Gamescast’e konuk olan Phil Spencer  önümüzdeki dönemlerde Xbox tarafında göreceğimiz aksesuarlar konusunda açıklamalarda bulundu. Diğer aksesuarlara ve Xbox kontrolcüsüne değinen Spencer, oyun dünyasında büyük ilgi gören DualSense’in yeni Xbox kontrolcüsüne ilham kaynağı olabileceğini belirtti.

Şirket yeni cihazlar konusunda aceleci davranmayacak

Sony’nin birçok yeni cihaz üzerinde çalışmaya başladığını belirten Phil Spencer ürünler arasında geliştirilmiş bir kontrolcünün ilk sırada olduğunu belirtti. Şirketin kontrolcü alanında oldukça iyi bir iş başardığını da dile getiren Spencer, bu noktada DualSense'den ilham alınabileceğini de ekledi.

DualSense şikayetlerinden dolayı Sony'e dava açıldı

Bu açıklamalarla oyuncu dünyasında büyük bir heyecan yaratacağını da bilen Spencer şirketin yeni cihazları tanıtmak için aceleci olmayacağını önce Windows tarafında olanları takip edeceklerini ve kendilerine çıkabilecek fırsatları bekleyeceklerini dile getirdi.

İki şirket her ne kadar birbirine rakip olsalar da birbirlerinin piyasaya sürdüğü ürünler üzerinden sık sık kullanıcı analizi yapabiliyorlar. Hatırlarsanız daha öncesinde de Microsoft, kullanıcı deneyimi anketlerinden birinde Xbox Series X/S sahibi olan kullanıcılarına PlayStation kontrolcülerinde bulunan özellikleri kendi konsollarında görmek isteyip istemediklerine dair bir soru yöneltmişti.

PlayStation 5’in DualSense kontrolcüsü; gelişmiş tetik hissi, DualSense titreşim motoru ve kablosuz şarj gibi öne çıkan özellikleriyle büyük ses getirmiş ve kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Xbox’ın halihazırda kullandığı kontrolcü ise oyuncular tarafından oldukça fazla seviliyor. Ancak Xbox’ın geliştirilmiş kontrolcüsüyle de aynı başarıyı yakalayıp yakalayamayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 


Xbox Cloud Gaming geniş cihaz desteğiyle kullanıma sunuldu  Xbox Cloud Gaming geniş cihaz desteğiyle kullanıma sunuldu  
Xbox Game Pass için Temmuz 2021 ücretsiz oyunları açıklandı  Xbox Game Pass için Temmuz 2021 ücretsiz oyunları açıklandı  

PAYLAŞ