Xbox Oyunlarının Tümü Project xCloud Tarafından Destekleniyor - Haberler - indir.com

Xbox Oyunlarının Tümü Project xCloud Tarafından Destekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-18 19:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yıllardır yazılım devi olmaktan geri kalmayan Microsoft oyuncuların kusursuz bir oyun deneyimi yaşaması adına Project xCloud konsolu çıkarmıştı. Oyuncuların zevklerini ciddiye alan Microsoft Project xCloud üzerindeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kısıtlı oyunlar ile vakit geçirmek yerine en sevdiğiniz konsol oyunlarının tümünü Project xCloud ile oynayabilirsiniz. Yılın sonlarına doğru ya da gelecek yılın başlarında faaliyete geçmesi beklenen servis sayesinde GDC (Oyun Geliştiricileri Konferansı) 2019 öncesinde ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Servis, Xbox platformları için de geliştirilmiş olan oyunları destekleyecek bir konumda olacak. Teknolojinin git gide gelişmesi ve oyuncuların tutkulu bir şekilde oyun oynaması adına Project xCloud son derece yenilikçi bir sistem olacak.

Xbox One: En İyi Oyunlar VideosuXbox One: En İyi Oyunlar Videosu

Oyun zevkiniz Project xCloud ile kusursuz olacak

Gelişmiş bulut sistemi sayesinde yeni nesi konsol sisteminin oyuncuların gönlünü fethedecek gibi duruyor. Oyuncuların konsol ile kusursuz bir deneyim yaşaması adına gerek Microsoft gerek Sony olmak üzere bu konuda titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Microsoft geçtiğimiz yıl Ekim ayında Project xCloud olarak bilinen Bulut tabanlı sistemini takipçilerine duyurmuştu. Project xCloud sisteminin testi, Microsoft bünyesinde 4G ağ bağlantısı üzerinden ve Bluetooth sayesinde Xbox kontrol kolu bağlanan mobil cihazlar ve tabletler ile yapıldı. Sistemin 5G desteğinin de bulunacağı bekleniyor. Bunun da bu yıl içerisinde herkesin katılımı ile yapılacağı duyuruldu. 

Sistemin içerisinde Microsoft Azura hizmetinin de olacağı bekleniyor, dünyanın bir çok noktasında bulunan veri merkezlerine ilave olarak yeni ek veri merkezleri oluşturulacak. Sahip olunan bu yeni veri merkezlerinin kurulmasında Xbox One donanımı kullanılarak hazırlanan öze bir sistemden faydalanılacak. Açılacak olan yeni veri merkezleri sayesinde bulunan konum fark etmeksizin, sorun olmadan oyun oynama performansı sergilemeniz için en iyi kaliteyi sunmaktadır. Bu da oyuncuların heyecan verici bir denetim yaşamasına imkan tanıyacak bir sistem sunmaktadır. En sevdiğiniz oyunları konsol ile oynamak artık eskisinden çok daha keyifli olabilir. 

Günden güne gelişim gösteren oyun piyasası bu doğrultuda ekipmanlar geliştirmekte de geri kalmıyor. Kaliforniya ülkesinin San Francisco eyaletinde bu yıl gerçekleşecek olan GDC (Oyun Geliştiricileri Konferansı) öncesinde, konferansın resmi internet sayfasında  Project xCloud ile ilgili yepyeni bilgiler sunuldu. Etkinlik 18 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek. Elde edilen bilgilere göre Project xCloud sisteminin Xbox, Xbox 360 ve Xbox One fark etmeksizin, Xbox tüm Microsoft platformlarının oyunları destekleyeceği öğrenildi.

Oyun piyasasında konsollar büyük öneme sahiptir. Bu sebeple bu konuda profesyonel bir ürün çıkarmak konusunda çalışmalarını detaylı bir şekilde yürüten Microsoft Bulut sisteminin oyuncular açısından son derece faydalı olacağını düşünüyor. Kolaylık sağlaması ve tüm Microsoft oyunlarını destekliyor olması oyuncular için çeşitlilik sağlayacak ve bir çok oyunda kusursuz oynayış elde etmelerine imkan sağlayacak. Etkinlik konusunda şu an için daha fazla bilgi yer almıyor, fakat elde edilen bilgilere bakılırsa Project xCloud sisteminin nasıl bir donanıma ve işleyişe sahip olduğunun detaylı bilgisi etkinlik içerisinde açıklanacak.


Xbox One'dan Ücretsiz FIFA 15Xbox One'dan Ücretsiz FIFA 15
Micrososft'tan Xbox'a özel oyun ve oyun stüdyosu!Micrososft'tan Xbox'a özel oyun ve oyun stüdyosu!

PAYLAŞ