Xbox oyuncuları oyunlara erişemiyor - Haberler - indir.com

Xbox oyuncuları oyunlara erişemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-07 11:41:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Xbox oyuncularının oyunlara erişememesi dünya gündeminde yer aldı. Konu ile ilgili Microsoft cephesinden de henüz bir açıklama gelmedi.

Dünya genelinde milyonlarca oyuncuya sahip Xbox Live çöktü. Oyunlara ulaşamayan ve hata kodu ile karşılaşan oyuncular, kısa süre içerisinde durumu sosyal ağlara ve platformları taşırken mevcut hatadan tüm oyuncuların muzdarip olduğu ortaya çıktı.

Microsoft, Xbox Live Gold zorunluluğunu kaldırdıMicrosoft, Xbox Live Gold zorunluluğunu kaldırdı

İlk olarak Twitter'da ortaya çıkan ve hemen ardından internetin pek çok farklı alanında yer bulan Xbox Live hatasında,  oyun oynamak isteyen kullanıcılar 0x803f9006 hata kodu ile karşılıyor ve oyunlara erişim sağlanamıyor.

Adeta mesaj yağmuru yaşandı!

Atılan ilk Twitter mesajının ardından kullanıcılar tarafından adeta mesaj yağmuruna tutulan konu, kısa süre içerisinde en çok konuşulanlar arasında yer aldı. Şu anda oyun oynayamayan oyuncular, Microsoft’tan gelecek açıklamayı bekliyor. Ancak sosyal ağlarda binlerce mesaj olmasına karşın Microsoft’un herhangi bir açıklama yapmamış olması, olayın daha da dikkat çekmesine neden oldu.

Hafta boyu kesintiler yaşanmıştı

Apex Legends gibi bazı oyunlarda yapılan güncellemeler sonrasında, hafta boyunca kesintilerin olduğu sunucular, şu anda tamamen çevrimdışı konuma geçti. Oyuncuların hafta boyunca yaşadığı sıkıntıları daha da arttıran bu duruma karşı bazı kullanıcılar sitem dolu mesajlar gönderdi. Bazı kullanıcılar ise sorunun bir an önce çözülmesi yönünde temennilerde bulundu.

Microsoft XBox Live kesinti servisinde yapılan kontrollerde de 06.05.2021’de 19:42:19 itibariyle oyunlar ve oyun oynama konusunda sorun olduğu belirtilmiş durumda.


Xbox Live Gold için Mayıs ayındaki ücretsiz oyunlar açıklandıXbox Live Gold için Mayıs ayındaki ücretsiz oyunlar açıklandı

PAYLAŞ