Xbox One'a Kablosuz Hoparlör Desteği Geliyor - Haberler - indir.com

Xbox One'a Kablosuz Hoparlör Desteği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-29 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft'un popüler oyun konsolu olan Xbox, kablosuz hoparlör ve ses birliği'nin üyeleri arasına katıldı. Söz konusu bu iş birliği ile beraber şirketin en güçlü konsol modeli olan Xbox One modellerinin üst seviye kablosuz hoparlörleri desteklemesi mümkün hale geldi. WISA üyelerinin büyük bir bölümü elektronik ve ses ürünleri üreten şirketler tarafından oluşuyor. Gibson, Harman Kordon, Bang ve LG gibi şirketler ile tanınmış üyeleri bulunuyor. Xbox'ta WISA'ya katılarak üst segment donanım desteği konusunda diğer üyeler ile çeşitli iş birlikleri yapabilecek.

WISA, şuan için pek kullanılmayan 5.2-5.8 GHz radyo frekansı spektrumunda işleyen 7.1 kanal ses standartını destekliyor. Ayrıca bunun haricinde Wifi tabana sahip sistemlerde tek bir dokunuş ile kurulabiliyor. WISA'nın sunmuş olduğu standart ile beraber Bluetooth'a göre daha yüksek bir ses deneyimi ve kalitesi vaat ediyor. Fakat WISA sertifikasını taşıyan ürünlerin fiyat etiketleri öyle küçük rakamlardan oluşmuyor.

Piyasada yer alan üst seviye kablosuz hoparlör modelleri ise Microsoft'un yakın zamanda satışa çıkacak olan Xbox One cihazına oldukça yardım etmesi bekleniyor. Yüksek ses deneyimi sunacak olan konsolun 4K çözünürlük desteği ile beraber kullanıcı deneyiminin üst seviyelerde olması bekleniyor. Ancak hangi hoparlör modellerinin Xbox One ile uyumlu ve destek sağlayacağı henüz bilinmezken önümüzdeki günlerde konsolun çıkışıyla beraber dahada detaylı bilgilere sahip olacağız.





PAYLAŞ