Xbox One İçin Mouse ve Klavye Desteği Geldi - Haberler - indir.com

Xbox One İçin Mouse ve Klavye Desteği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 11:28:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Konsol oyuncuları tarafından merakla beklenen Xbox One haberi geldi. Microsoft tarafından en güncel oyun konsolu modeli Xbox One için klavye ve fare desteği getirildi. Uzun bir zamandır bu konsol için kullanıcılar bir fare-klavye desteği bekliyordu. Nihayet bugün itibariyle bu destek tüm Xbox One kullanıcılarına verilmiş oldu. Microsoft’un bir süredir üzerinde çalıştığı ancak desteği tam olarak sunmak için çeşitli bahaneler de bulunduğu özellik kullanıma verildi. Oyuncuların hali hazırda zaten başından ayrılmadığı Xbox One konsolu artık fare ve klavye desteğine sahip olarak daha işlevsel bir hal aldı.

Xbox One Fare ve Klavye Desteği

PS4 ve Xbox One'da En Çok Satan 10 Oyun AçıklandıPS4 ve Xbox One'da En Çok Satan 10 Oyun Açıklandı

Xbox cihazlara sunulan Kasım 2018 güncellemesini kuran kullanıcılar artık Xbox One üzerinden fare ve klavye desteği sunan oyunları oynayacaklar. Bu destekleyen oyunlar arasında Fortnite, Warframe gibi iddialı yapımlarda bulunuyor. Microsoft’un bu klavye ve fare desteğini her online oyunda aktif etmeyeceği ifade ediliyor. Bunun sebebi olarak ise haksızlık yaratılmaması adına Microsoft sadece belli başlı oyunlarda bu desteğini sunacak. Ayrıca güncelleme ile sadece bu destek gelmiyor. Bundan böyle Xbox One kullanıcılar Cortana veya Alexa’ya sesli komutlar vererek oyunu aç, oyunu kapat, sesi kıs veya durdur gibi işlevler yaptırabilecek.

Sesli Xbox One konsol kontrolü de getirilen bu yeni Kasım 2018 güncellemesi ile ayrıca konsol Amazon Prime Music servisine de sahip olacak. Şuan için sadece ABD’de aktif olan Prime Music servisi ile kullanıcılar Xbox One konsolları üzerinden müzik oynatabilecekler. Ancak Spotify’ın zaten Xbox One’da yer aldığı bilinirken bu Prime Music platformunun neden geldiği akılları karıştırmamış değil. Bakalım Xbox One konsollarına kazandırılan bu klavye ve fare desteği oyuncular arasında nasıl bir tepki ve geri dönüş sağlanacak göreceğiz.  


Star Trek Online: Age of Discovery Xbox ve PS4 platformlarına çıkıyor!Star Trek Online: Age of Discovery Xbox ve PS4 platformlarına çıkıyor!
En çok kazandıran firma kim; PlayStation Now mı Xbox Game Pass mi?En çok kazandıran firma kim; PlayStation Now mı Xbox Game Pass mi?

PAYLAŞ