Xbox Live Gold'a Çok Büyük Bir Zam Geldi - Haberler - indir.com

Xbox Live Gold'a Çok Büyük Bir Zam Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Yükselen dolar kuru ile beraber üretici markalardan farklı zam veya indirimler görmeye devam ediyoruz. Son olarak zamlanan Galaxy Note 9 ailesinde indirime giden Samsung sonrasında Microsoft cephesinden oyuncuları üzecek kötü bir haber geldi. Söz konusu bu habere göre Türkiye’deki Xbox One kullanıcılarının canını sıkacak bir zam gerçekleşti. Microsoft Türkiye tarafında Xbox Live Gold üyeliği tam %200 zamlandı. Geçtiğimiz ay ile beraber duyurulan bu yeni zaman rakamları 15 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacağı ifade ediliyordu. Nitekim öyle oldu ve fiyatlar güncellendi. Dolar kurunda yaşanan iniş çıkışlı günler sonrasında aylık abonelik ve oyun fiyatlarına yeni rakamlar yansıtıldı.

Xbox Live Gold’a Tarihi Zam

Microsoft’un belki de tarihindeki en büyük zamlarından biri olarak gözüken Xbox Live Gold’un güncellenen fiyatlarına bakacak olursak, Xbox Game Pass’ın aylık ücretli 29 TL’den 59 TL’ye yükselmiş durumda. Senelin ücret tarafında ise 179 TL’den 439 TL’ye yükselişi görüyoruz. Oyun fiyatları zaten yüksek rakamlarda ülkemiz piyasasına giriş yaparken Türkiye’deki Xbox oyuncuları artık aylık abonelikler ile oyunları ucuza getiremeyecekler. Şirketlerin uygulamış olduğu bu yüksek rakamlı zamların döviz kurlarında yaşanan dalgalı grafikler olduğu düşünülüyor.

Ancak ülkede yer alan alım gücü ile ekonomik durumlar bakılmaksızın bu zamanların pekte kabul edilmesi beklenmiyor. Sony cephesinde yaşanan yeni oyunlardaki aşırı yüksek fiyatlar sonrasında ise rakip konsol şirketi Micosoft’ta zammını uygulamadan geri çekilmedi. Ülkemizde özellikle son zamanlarda gelişim gösteren ve gelişmeye devam eden dijital oyun pazarı bu rakamlar ile biraz daha zorlanacağa benziyor. Bakalım Microsoft’un Xbox Live Gold üyelikleri için uygulamış olduğu bu zamlara kullanıcılar tarafından ne gibi bir tepki gösterilecek göreceğiz. Bu fiyatların bugün itibariyle güncel ve geçerli rakamlar olacağını hatırlatalım.





PAYLAŞ