Xbox kullanıcıları da Cyberpunk 2077 oyununu iade etmeye başladı - Haberler - indir.com

Xbox kullanıcıları da Cyberpunk 2077 oyununu iade etmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının en çok beklenen isimlerinden olan Cyberpunk 2077 geçtiğimiz hafta itibariyle resmen piyasaya sürülmüş ve erişime açılmıştı. Ancak çıktığı ilk günden beri gündemden düşmeye oyun için haberler gelmeye devam ediyor. Oyununu özellikle performans tarafında konsollar noktasında yaşadığı kötü performans ile kullanıcılar şikayetlerini dile getirmeye devam ediyorlar. Sony tarafında PlayStation 4 için resmi olarak iade işlemleri başlatan Cyberpunk 2077, hayranlarından ise özür dilemişti. Şimdi ise söz konusu konsol iadeleri noktasında Xbox Türkiye cephesinden açıklama geldi.

CD Project Red şirketi tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077, genel olarak büyük eleştirilere sebep olan bir oyun oldu. Sürekli güncellemeler ile oyundaki hatalar giderilmeye çalışılırken, diğer yandan konsol tarafındaki kötü performansta önerilmeye çalışılıyor. PC tarafında nitekim işler iyi giderken PS4 ve Xbox One sürümlerindeki ciddi performans sorunları büyük eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Cyberpunk 2077 satış başarısıyla geliştirme maliyetini çıkarttıCyberpunk 2077 satış başarısıyla geliştirme maliyetini çıkarttı

Cyberpunk 2077 için Xbox One iadeleri başlıyor

Şiret isteyen oyuncuların konsol tarafında oyunları iade edebileceklerini açıklıyor. Bununla beraber PlayStation Store’dan kaldırılan Sony, oyun için ise iade sayfası açmış ve iade talepleri almaya başlamışlardı. Sony oyun hakkında ise şu açıklamaları gerçekleştirmişti; “SIE, yüksek düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamaya çalışmaktadır, bu nedenle PlayStation Store üzerinden Cyberpunk 2077 ‘yi satın alan tüm oyuncular için tam bir para iadesi yapmaya başlayacağız. SIE ayrıca Cyberpunk 2077 ‘yi PlayStation Store’dan bir sonraki duyuruya kadar kaldıracaktır. Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store üzerinden satın aldığınızı onayladıktan sonra para iadesi işlemine başlayacağız.  Para iadesinin tamamlanmasının ödeme yönteminize ve finansal kurumunuza bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini lütfen unutmayın.

Xbox Türkiye cephesinden ise beklenen geldi ve mağazadan oyun henüz kaldırılmazken şu açıklama yapıldı; “Cyberpunk 2077: Her oyuncunun Xbox’ta beklediği deneyimi elde edebilmesini sağlamak için mevcut geri ödeme politikamızı, bir sonraki duyuruya kadar Microsoft Mağazasından dijital olarak Cyberpunk 2077 satın alan herkese tam geri ödeme sunacak şekilde genişleteceğiz.

CD PROJEKT RED’deki geliştiricilerin son derece zorlu koşullarda Cyberpunk 2077’yi sevk etmek için çok çalıştıklarını bilsek de, bazı oyuncuların eski nesil konsollardaki mevcut deneyimden memnun olmadıklarının da farkındayız. Bugüne kadar, talep eden müşterilerin büyük çoğunluğuna geri ödeme imkanı sağladık. Cyberpunk 2077 için Xbox geri ödemesi talep etmek için lütfen Xbox geri ödeme sayfamızda listelenen adımları izleyin.”

CD Project RED yaptığı açıklamasında ise 2021 yılının Ocak ve Şubat aylarında yayınlanacak iki büyük yama güncellemesi ile söz konusu sorunların giderileceğini belirtiyor.


PS Store kataloğundan Cyberpunk 2077 kaldırıldıPS Store kataloğundan Cyberpunk 2077 kaldırıldı

PAYLAŞ