Xbox Haziran 2021 güncellemesinde neler geldi? - Haberler - indir.com

Xbox Haziran 2021 güncellemesinde neler geldi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Her güncellemede olduğu gibi Xbox Haziran 2021 güncellemesi ile ilgili detaylar Xbox resmi sayfasında yer aldı. Yapılan açıklamalar, özellikle cihaz kullanıcılarının hangi özelliklere sahip olduğunu öğrenmesinde kolaylık sağlıyor.

Xbox resmi sayfası üzerinde yayınlanan yeni bir blog yazısı, cihaza gelen son özellikler hakkında bilgi alınmasını sağladı. Xbox takımı tarafından yapılan açıklamalarda, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere çok önem verildiği ve bu doğrultuda yapılan yeniliklerin duyurulmasından dolayı mutluluk yaşandığı ifade edildi.

Xbox, Series X tasarımlı buzdolabını tanıttıXbox, Series X tasarımlı buzdolabını tanıttı

Grup sohbetinde gelişmiş destek sağlanacak

Yapılan en büyük yenilerden yeniliklerden bir tanesi oyuncuların oyun içerisinde daha kolay bir şekilde iletişim kurması adına gerçekleştirildi. Parti sohbeti olarak adlandırılan oyun içi sohbetlerde, kullanıcılar konuşmayı metne ya da metni konuşmaya dönüştürmeyi kolayca gerçekleştirebilecek. Mevcut durum özellikle sağır ya da işitme güçlüğü çeken, konuşamayan ya da konuşmak istemeyen kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. İlgili sohbet alanında yapılacak seçimler sonrasında kullanıcılar dilerlerse konuşarak yazı yazabilecek ya da yazılan içeriklerin sesli bir şekilde aktarılmasını tercih edebilecek. Mevcut özelliğin aktif hale getirilmesi adına ise erişim kolaylığı altında yer alan oyun ve sohbet dökümündeki ayarların etkin hale getirilmesi yeterli.

Oyunlarla ilgili gelişmeler uygulamada yer alacak

Xbox kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamaların başında Xbox mobil uygulaması yer alıyor. Uygulama, platformla ile bir arada kalınmasını desteklediği gibi çeşitli ekran görüntüleri ve videolarının paylaşılması, arkadaşlar ile sohbet edilmesi olmak üzere pek çok farklı amaca hizmet ediyor. Şimdi ise uygulamaya gelen yeni özellik sayesinde oyuncuların oynamaktan büyük keyif aldığı oyunlar ile ilgili gelişmeleri de detaylı olarak alabileceği belirtildi. Oyunların resmi gönderilerini okuyabilecek ve takip edebilecek oyuncular Böylece yeniliklerden de hemen haberdar olabilecek.

Gelişmiş grup yönetimi

Yeni özellikler arasında bir diğer gelişme ise grup yönetimi oldu. Kullanıcılar uygulama ve oyunlar için grup özelliğini kullanabilirken artık gruplar üzerine daha gelişmiş denetim ve yönetim sergileyebilecek. Oyunlarım ve uygulamalarım bölümünün seçilmesinin ardından grupları yeniden düzenlemek için grupları taşı gibi seçenekleri tercih etmek, mevcut özellikten yararlanılması adına yeterli. 



PAYLAŞ