Xbox Game Pass'ın adı değişti - Haberler - indir.com

Xbox Game Pass'ın adı değişti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 17:12:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider ismi Microsoft, aylık abonelik servisi Xbox Game Pass'in adında küçük bir değişikliğe gidiyor. Xbox Game Pass artık yeni adıyla 'Game Pass' olarak anılacak. Microsoft'un neden bu şekilde bir değişikliğe gittiği ise bilinmiyor. Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, hem Windows hem de Xbox kullanıcılarına Xbox Game Pass adında bir abonelik sistemi sunuyor. “Oyun sektörünün Netflix’i” olarak nitelendirilen Xbox Game Pass, aylık abonelik sistemiyle kullanıcılarına geniş bir oyun kütüphanesinin kapılarını açıyor.

Microsoft, Xbox Game Pass ve Xbox Game Pass PC hesapları üzerinden geçtiğimiz günlerde paylaşmış olduğu garip tweetlerle yeni bir duyuru daha gerçekleştirdi. Şu ana kadar ister Windows ister Xbox sahibi olun, Xbox Game Pass olarak kullandığınız abonelik servisinin adı bundan sonra yalnızca Game Pass olacak.

Ocak ayında Shadow of Mordor Xbox Game Pass'e gelebilir!Ocak ayında Shadow of Mordor Xbox Game Pass'e gelebilir!

Game Pass ve Game Pass PC

Burada esas ilginç olan nokta ise, Microsoft'un profil resmi ve kapak görselleri gibi Games Pass afişlerinden ‘Xbox’ ibaresini silmiş olmasına rağmen Twitter kullanıcı adında Xbox ibaresinin yer almaya devam etmesi.

"Yeni bir görünüş deniyoruz... Gibi"

Microsoft, Xbox Game Pass’ten ‘Xbox’ ibaresini kaldırsa da bu gelişme, Game Pass’in diğer platformlara da geleceği şeklinde yorumlanmamalı. Zira Xbox patronu Phil Spencer, geçtiğimiz yıl bu konuda yaptığı bir açıklamada Game Pass’i diğer platformlara getirmenin oldukça uzun vadeli bir plan olduğunu ve yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini ifade etmişti. Bu arada teknoloji devi Microsoft, Xbox Live Gold aboneliği için ise 12 aylık abonelik seçeneğini kullanımdan kaldırdı. Bu gelişme ilk başta Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X’te Xbox Live Gold’a yer vermeyeceği söylentilerine yol açsa da Microsoft’un Game Pass ile Live Gold aboneliklerini birleştirmesi daha olası bir ihtimal. Xbox Game Pass ile ilgili yapılan bu değişikliği gelecek günlerde daha net anlamak mümkün olabilir. 


Xbox Game Pass Ultimate aboneliği 6 aylık Spotify hediyesi veriyorXbox Game Pass Ultimate aboneliği 6 aylık Spotify hediyesi veriyor
GTA 5 Xbox Game Pass’a dahil olduGTA 5 Xbox Game Pass’a dahil oldu
Ocak 2020'de Xbox Game Pass'e eklenecek oyunlarOcak 2020'de Xbox Game Pass'e eklenecek oyunlar

PAYLAŞ