Xbox Game Bar güncellendi ve yeni özellikler eklendi - Haberler - indir.com

Xbox Game Bar güncellendi ve yeni özellikler eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un Windows 10’da dahili olarak sunmuş olduğu Xbox Game Bar uygulamasına CPU, GPU, RAM ve Disk tüketimini gösteren yeni bir araç dahil edildi. “Kaynaklar” adı ile dağıtılan bu yeni araç ile, kullanıcılar sistem kaynaklarını o an tüketmekte olan tüm program ve içerikleri görebilecekler. Aslında çokta bilinmese de, Windows 10’da Xbox Game Bar adlı dahili bir sistem uygulaması bulunuyor. Bu uygulama Android’deki bir widget gibi görev gördüğünü belirtelim. Windows 10’a göre uyarlanan bu versiyonda ise tıpkı Android’de bir Widget sabitler gibi bu pencereyi sabitleyebiliyorsunuz.

Xbox Game Bar ilk etapta basit bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkartıldı. Kullanıcıların her an kullanmak isteyecekleri bir seviyeye getirmek isteyen Microsoft, uygulamaya eklediği yeni Kaynaklar özelliği ile Windows 10 kullanıcılarının bilgisayarda yaptığı en önemli işler ve bağlantılar takip edilebilecek.

Microsoft Adobe Flash Player'ı Windows'tan kaldırdıMicrosoft Adobe Flash Player'ı Windows'tan kaldırdı

Xbox Game Bar ile Windows 10 daha detaylı izlenecek

Diğer yandan artık, Windows 10 bilgisayarınızda GPU, CPU, RAM gibi sistem kullanımlarını programa gerek kalmadan Xbox Game Bar ile direkt bir şekilde takip edebileceksiniz. Ayrıca takibi her an görmek için Kaynaklar’ı sabitlemeniz ve masaüstünde bir noktaya konumlandırmanız yeterli olacaktır. Windows 10 için baktığımız zaman CPU, GPU ve RAM göstergeleri için bir sürü üçüncü parti uygulama bulunuyor. Ancak bu desteği bilgisayarlara yerleşik olarak dahil edilmesi, bu üçüncü parti kullanım zorunluluğun ortadan kaldırıyor.

Güncellenen Xbox Game Bar uygulaması Microsoft Store üzerinden indirilebiliyor. Hemen bu sürümü güncelleyerek “Kaynaklar” aracını da görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Microsoft söz konusu bu Xbox Game Bar aracını sürekli olarak geliştirmeyi hedefliyor. İşlevsellik noktasında da yenilikler getirilerek kullanıcılar için daha kullanılabilir ve yoğun olarak tercih edilen bir uygulama olması hedefleniyor.  


Windows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilirWindows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilir
Windows XP'yi efsane haline getiren 5 özellikWindows XP'yi efsane haline getiren 5 özellik

PAYLAŞ