Xbox Cloud şimdi iOS ve PC platformlarında! - Haberler - indir.com

Xbox Cloud şimdi iOS ve PC platformlarında!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un bulut oyun hizmeti sunan Xbox Cloud Gaming programının erişim kapsamı genişletilmeye devam ediyor. Şirket bu doğrultuda hizmetin beta versiyonlarını yarından itibaren PC ve iOS platformlarına da getirecek. Microsoft’un bulut tabanlı oyun akış hizmeti Xbox Cloud Gaming, PC ve iOS platformlara yakında geliyor. GameSpot kaynaklı habere göre yeni desteklenen platformlar için geçerli olacak sınırlı testler, 20 Nisan tarihinden itibaren seçili Xbox Game Pass Ultimate üyelerine davetiye olarak gönderilmesi bekleniyor.

Xbox Cloud Gaming, iOS ve PC desteği kazanıyor

Xbox mağazasında oyun indirimleri başladı!Xbox mağazasında oyun indirimleri başladı!

PC tarafındaki testler uygun görülürse, iOS kullanıcıları için durum biraz daha karmaşık oluyor. Öyle ki iPhone cihazlarda ve tabletlerde Xbox Cloud Gaming direkt bir şekilden uygulamayla değil, web tarayıcısı ile arayıcılığı ile kullanılıyor olacak. Daha önce ise Apple, iOS cihazlarındaki bu durum sebebi ile Microsoft’un politikalarını eleştirmişti. Beta sürümüne erişimi olan kullanıcılar, bulut üzerinden Xbox oyunlarını oynamak için Google Chrome, Safari ve Microsoft Edge üzerinden Xbox.com/play bağlantısını kullanmak zorunda olacaklar. Tarayıcı aracılığı ile bulut oyunları sunmak, basitleştirilmiş bir açılış sayfasına sahip olmanın önemine vurgu yapıyor. Microsoft, bulut oyunlarının zaman için de daha fazla yerde ve oyuncuya erişilebilir hale getirmek için çalışmaların devam edeceğini belirtiyor.

Hizmetin desteklendiği 22 ülkenin tamamında sunulacak beta deneyiminde kullanıcıların oyunları oynamak için bir Bluetooth ve USB denetleyiciye ihtiyaç olacak. Oyunların çevrimiçi devam etmesi için ise sadece Xbox Game Pass Ultimate aboneliği yeterli olacak.


Xbox Game Pass'e pc platformu için yeni oyunlar geliyorXbox Game Pass'e pc platformu için yeni oyunlar geliyor
The Elder Scrools Online, Xbox Series X ve PS5'e geliyorThe Elder Scrools Online, Xbox Series X ve PS5'e geliyor

PAYLAŞ