Xbox Cloud Gaming geniş cihaz desteğiyle kullanıma sunuldu   - Haberler - indir.com

Xbox Cloud Gaming geniş cihaz desteğiyle kullanıma sunuldu  

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-29 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Microsoft tarafından geliştirilen ve Xbox Cloud Gaming olarak adlandırılan oyun servisinde cihaz desteği arttırıldı. 

Microsoft, oyun dünyasında daha da etkin hale gelmesini sağlayan Xbox Cloud Gaming için önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Şirket tarafından 28 Haziran Pazartesi günü yapılan açıklamalarda, kullanıcıların bilgisayar, iPad ve iPhone olmak üzere farklı cihazlarda Xbox Cloud Gaming deneyimi yaşayabileceği belirtildi. Bu konudaki tek şart ise kullanıcıların Xbox Game Pass Ultimate abonesi olması. 

Xbox oyun kumandasına 30 milyon renk seçeneğiXbox oyun kumandasına 30 milyon renk seçeneği

Xbox Cloud Gaming desteğinden nasıl yararlanılacak?

Xbox Cloud Gaming için getirilmiş olan mevcut cihaz desteği, kişilerin güçlü donanımlara sahip olmasını gerektirmeden tarayıcı üzerinden oyun oynamasını sağlıyor. Sadece bilgisayarlarda değil, mobil cihazlar üzerinden dahi yeni bulut servisini kullanmak isteyen kullanıcılar Microsoft Edge, Chrome ya da Safari üzerinden Xbox.com/play adresine ulaşarak oyunları oynamaya başlayabilecek. Ancak belirtildiği üzere mevcut hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin Ultimate üyesi olması gerekiyor. Eğer üyeliğiniz bulunmuyorsa ya da ilk defa mevcut sisteme dahil olacaksınız üyelik adımlarının ardından yeni Ultimate aboneliğinizi de başlatmanız gerekiyor. Aksi halde mevcut cihazlarda desteklenmeyecek platform ile oyun oynamak mümkün olmayacak. Microsoft tarafından Ultimate aboneliği için belirlenen ücret ise 15 dolar. 

Microsoft'un Catherine Gluckstein tarafından yapılan duyuruda kullanıcıların Xbox Game Pass Ultimate aboneliği alması halimde mevcut kütüphanedeki yüzlerce oyunu herhangi bir sınırı olmaksızın oynayabileceği belirtildi. Mevcut sistem hem kullanıcıların oyunlar için ek bir ücret ödemesini gerektirmiyor hem de donanımı yükseltmesi gibi pahalı işlemlerin ortadan kalkmasını sağlıyor. Gelecek yıllarda çok daha uygun fiyatlar ile sunulması beklenen bulut oyun servisleri konusunda Microsoft şimdiden önemli bir gelişme elde etmiş durumda.

Yeni sistem için beta programı başladı

Cihaz desteğini arttırarak Beta programını resmen kullanmaya başlayan Microsoft, başlangıç aşamasında 100 oyun ile oyunculara ulaşacak. Kişilerin cihazlarından daha iyi bir performans ve verimlilik alabilmesi adına uyumlu bir kontrol cihazı kullanması gerektiğini de belirten Microsoft, Bluetooth ya da USB üzerinden bağlantı kurulacak kontrol cihazları ile oyunların daha kolay bir şekilde oynanabileceğini söyledi. Şirket tarafından yapılan bu değişiklik kullanıcıların Xbox oyun konsolu sahip olma zorunluluğu ortadan kaldırmış durumda.



PAYLAŞ