WPS nedir - nasıl kullanılır ? - Haberler - indir.com

WPS nedir - nasıl kullanılır ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-16 23:00:01
Editör : Ali Çelik
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bu içerik " WPS nedir ? " sorusunu cevaplar ve kablosuz bağlantıların güvenliği hakkında bilgiler sunmayı amaçlar.

WPS nedir ?

WPS, evde minimum çabayla güvenli bir WiFi ağı kurma yöntemidir . Tipik olarak etkinleştirmek için yönlendiricinizdeki WPS düğmesine basmayı içerir .

WPS Nedir?WPS Nedir?
Birçok yönlendiricideki WPS düğmesi, 2006 yılında Wi-Fi Alliance tarafından oluşturuldu. Amacı, ağ güvenliği hakkında fazla bilgisi olmayan ev kullanıcılarına, ev kablosuz ağlarını güvenli ve güvenli bir şekilde kurmalarında yardımcı olmaktı. Birçok kullanıcı 'WPS düğmesinin ne işe yaradığını' merak etmiş olsa da, kurulum için başka yerlerde karmaşık ağ ayarlarına dalmaktan çok daha basit bir işlemdi. 
Geçmişte, kullanıcılar bağlanmak istedikleri ağ adını ve parolayı (bazen WPA-PSK anahtarı olarak anılır) bilmek zorundaydı . Bu zaman aldı ve genellikle oldukça uzun bir bilgi dizisi girilmesini gerektiriyordu.

Günümüzde çoğu yönlendirici cihazda bir WPS düğmesi içerir, bu nedenle eşleştirmeye başlamak için düğmeye basmanız yeterlidir. Bir Bluetooth cihazını eşleştirmeye benzer şekilde çalışır ve sizi karmaşık ayarlara girme zahmetinden kurtarır.

Bazı eski yönlendirici modelleri, kullanıcıların bunları eşleştirmek için cihazlara bir PIN numarası girmeleri gerekmesiyle bunun yerine bir PIN kullanabilir. Daha yeni cihazlar, yakın alan iletişim yöntemlerini de içerebilir, böylece cihazları hızlı bir şekilde eşleştirmek için akıllı telefonunuzu (örneğin) bir yönlendiricinin yanında tutmanız yeterlidir.




İlgili uygulamalar

Kablosuz İnternet Sinyali Yönlendirici OnHub Tanıtım Videosu


PAYLAŞ