Wowifi nedir? - Haberler - indir.com

Wowifi nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-05 18:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Gelişen teknoloji ve altyapı çalışmalarına rağmen halen bazı bölgelerde şebekeler çekmeyebiliyor. Kullanıcıların oldukça çaresiz kaldığı bu durumlara çözüm bulmak isteyen üreticiler kullanıcılara yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bu bağlamda geliştirilen özelliklerden bir tanesi de Vowifi özelliği. Vowifi özelliği ile telefon hattınızın çekmediği bölgelerde sesli aramalarınızın veya SMS' lerinizin gönderiminin Wifi vasıtasıyla yapılması işlemidir. Telefonla arama yaptığınız bölgelerde Wifi bulunuyorsa ve GSM hattınız bu bölgelerde çekmiyorsa görüşmelerinizi wifi üzerinden sürdürebilirsiniz. Zaten anlamıyla da wifi üzerinden arama olarak çevrilen Vowifi  özelliğini telefonunuzda kullanabilmeniz için öncelikle ayarlardan bu özelliği aktif etmeniz gerekiyor. Özelliği artı bir ücret ödemeden tarifeniz kapsamında kullanabilirsiniz. Ayrıca bu özelliği aktif etmenizin ardından başka bir ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Vowifi kullanılabilecek telefonlar şu an için: iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus ve SE; Samsung S6, S6 Edge, S7 ve S7 Edge; LG G4 ve G5'dir. Bu markaların veya farklı markalar akıllı telefonlarına artık bu özellikle birlikte piyasaya sürülüyor.

Android akıllı telefonlarda VoWifi özelliği nasıl açılır/kapatılır'

Samsung cihazlarda VoWifi özelliğini açmak ya da kapatmak için Telefon ' Daha Fazla ' Ayarlar ' WiFi Araması, LG cihazlarda Ayarlar ' Ağlar ' Çağrı Ayarları ' WiFi Calling menüsünü ziyaret etmeniz ve seçiminizi yapmanız gerekiyor.

iPhone ve iPad'de VoWifi özellği nasıl açılır/kapatılır'

iPhone ve iPad'de Ayarlar ' Telefon ' WiFi ile Arama menüsü altında 'Bu iPhone'da Wi-Fi ile Arama'yı açabilir ya da kapatabilirsiniz.

 





PAYLAŞ