Wordpress'e gerek kalmadan Google Drive ile blog oluşturmanızı sağlayan araç - Haberler - indir.com

Wordpress'e gerek kalmadan Google Drive ile blog oluşturmanızı sağlayan araç

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 11:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Web teknoloji şirketi olan W3Techs’in yayınlamış olduğu bir rapora göre internet üzerinde mevcut olan web sitelerin %32,9 gibi bir oranının WordPress altyapısını kullandığı tespit edildi. Yapılan araştırmaya baktığımız zaman ise içerik yönetim sistemleri kategorisini %59,9 gibi bir oranı WordPress’in domine ettiğini görmüş oluyoruz. Pat Walls isminde bir yazılımcı WordPress’in geldiği noktanın hale yetersiz olduğunu düşünüyor olsa gerek ki, “WordPress’e ihtiyacınız yok” adında bir web sitesi geliştirdi.

Pat Walls tarafından geliştirilen web sayfası oldukça basit etmenler üzerine kurulmuş bir web sayfa olarak karşımıza çıkıyor. Google’ın popüler web servisi Google Dökümanlar’ı kullanarak blog sayfası oluşturmanıza olanak sağlayan sistem, Youdontneedwp.com web sayfasına girip üye olmak istediğinizde sizin için bir profil oluşturuluyor ve sistem sizi Google Dökümanlar için izin isteyen sayfaya yönlendiriyor. Bu sayfada Google yetkilendirmesini yaptıktan hemen sonra kurmuş olduğunuz blog sayfanız kullanıma hazır hale gelerek sizin emrinize amade oluyor. Bu adımdan sonra ise tek yapmanız gereken yeni bir blog yazısı oluştur butonuna tıklayarak ilk yazınızı paylaşmak oluyor.

WordPress 5.0 Yayınlandı!WordPress 5.0 Yayınlandı!

Oluşturduğunuz içerikleri dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz

Sizin tarafınızdan oluşturulmuş olan bu blog yazıları Google Drive içerisinde doküman olarak tutuluyor. Burada yapacağınız bütün değişiklikler otomatik olarak sisteme yansıyor. Mevcut uygulama kendi içerisinde Google Dökümanlar kullandığından dolayı, Google Dökümanların size sunduğu bütün avantajlardan istediğiniz şekilde yararlanabiliyorsunuz. Oluşturmuş olduğunuz bu içerik ile telefondan ya da masaüstünden ulaşabiliyor, aynı zaman taslak yazılarınızı arkadaşlarınız ile paylaşabiliyorsunuz.


Wordpress Gutenberg Editörünü Kullanmak İstemeyenler Ne Yapmalı?Wordpress Gutenberg Editörünü Kullanmak İstemeyenler Ne Yapmalı?
WordPress Gutenberg Yazı Editörü Nedir? Nasıl Kullanılır?WordPress Gutenberg Yazı Editörü Nedir? Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ