WordPress 5.0 Yayınlandı! - Haberler - indir.com

WordPress 5.0 Yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 10:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

WordPress bildiğiniz üzere hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan tıklamalar ile birlikte her türlü içeriği üretmenizi sağlıyor. İnternet ortamında yayınlamanıza ve bunları yönetmenize olanak sağlayan içerik yönetim sistemi olarak da adlandırılabilir. WordPress sistemi yenilikler amacı ile bazı güncellemeler ve versiyonlar yayınlıyor. Bugün de gelen bilgilere göre WordPress 5.0 Yayınlandı!

WordPress 5.0 Yayınlandı!

WordPress'in 5.0 sürü ile birlikte, daha düzenli bir yazı düzenleme deneyimi sunacak olan WordPress, Gutenberg kod adlı blok tabanlı yazı editörü ile birlikte geliyor. Bu yeni editör içerisine medya ekleme veya herhangi bir türde içeriği düzenlemek için çok daha iyileşmesi amaçlanıyor. Her bir içerik parçası kendi bloğu içerisinde yer aldı. Bu da site sahipleri için içeriğin nasıl görüntüleceğine karar vereceğine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bloklar paragraflarda başlık kısımlarında, alıntılardan görsellere, galerilere ve videolara kadar her şeyi içerebiliyor.

Wordpress'te ortaya çıkan 3 önemli güvenlik açığı kapatıldıWordpress'te ortaya çıkan 3 önemli güvenlik açığı kapatıldı

WordPress için En İyi SEO Eklentileri

Yeni yazı editörünün yerine eski klasik editörü kullanmaya devam etmek isteyenler WordPress.org sitesinden Classic Editor adlı eklentiyi indirebilirler. Bu eklenti 2021 yılına kadar desteklenmeye devam edecek. Eklentiyi WordPress'in eski editörünü, Yazıyı Düzenle ekranını geri getiriyor ve bunun üzerinde kullanılan eklentilerden de yararlanmayı sürdürüyor. WordPress.org yardımcı teknolojileri kullanan kullanıcılar,  yeni blok editörünün sorunlara yol açması durumlarında eski editöre geri dönerek işlemlerini devam ettirebileceklerini söylüyorlar. Bu sayede herhangi bir sorunla karşılaşırsa işiniz aksamaz ve hızlı bir şekilde devam edebilirsiniz. Fakat belirtmemiz gerek yeni editör oldukça şık ve işlevsel olmuş.

Twenty Nineteen, WordPress'in yeni editöründen yararlanıp varsayılan tema olarak geliyor. Bu tema editör stillerini barındırıyor. Bu sayede içerik editöründe gördüğünüzün aynısını web sitesinde de görebileceksiniz. Aynı zamanda bol miktarda boş kısım ve sans-serif tipinde yazı stilleri ile birlikte geliyor. WordPress 5.0 geliştiricileri de düşünmüş. Bloklar, kullanıcıların içeriğini doğrudan değiştirmeleri için rahat bir yol sağlamanın yanı sıra, içerik yapısının yanlışlıkla, kod düzenlemeleri ile bölünmemelerini ve bozulmamalarını sağlıyor. Bu geliştiricinin çıktıkları kontrol etmesine, düzenlemeler boyunca korunan ve düzgün işaretlemeler oluşturulmasını sağlıyor. WordPress ekibi 5.1 sürümünden bahsetmedi fakat bir sonraki versiyon üzerinde çalışıldığına dair işaretler bulunuyor.


İlgili uygulamalar
WordPress 4.8 YayınlandıWordPress 4.8 Yayınlandı
İnternetin yüzde 30'u WordPress'den besleniyorİnternetin yüzde 30'u WordPress'den besleniyor
WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!

PAYLAŞ