Wordpress 5.0 güncellemesini bugün paylaşmaya başladı - Haberler - indir.com

Wordpress 5.0 güncellemesini bugün paylaşmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 15:53:05
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

WordPress için tema ya da eklenti geliştirenlerin işlerini çok daha kolay olmasına neden olan vedaha verimli çalışmalar yapabilmesine olanak sağlayan WordPress Rest API, kullanıcılarının karşısına büyük geliştirmeler ile geliyor. Bundan böyle tema hazırlayabilmek için kodlama bilgisine sahip olmanız gerekmiyor. Yeni Gutenburg tema oluşturucusu sayesinde birkaç maus hareketi ile kendi temanızı kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. 

Tiny MCE, kendi yerini Gutenberg yazı editörüne bırakmış durumda

Şayet geliştirici değilseniz işte sizi ilgilendiren en önemli kısım burası oluyor. Çünkü en büyük yenilikler, yazı editörü üzerinden yapılmış durumda. Eski yazı editörü Tiny MCE, kendi yerini Gutenberg yazı editörüne bırakmış durumda. Bloklar için kurulmuş bir yapı olarak karşımıza çıkan Gutenberg, hemen hemen her konuda mantığı ile çalıştığı bir çalışma ortamı sunmakta. 

Wordpress'te ortaya çıkan 3 önemli güvenlik açığı kapatıldıWordpress'te ortaya çıkan 3 önemli güvenlik açığı kapatıldı

Ses ekleme butonu sayesinde müzik servislerinden faydalanabiliyorsunuz

Tiny MCE ile kıyaslama yaptığımız zaman çok daha modern ve temiz bir görüntü sunan Gutenberg, eklenmiş olan pratik diyebileceğimiz kısayollar ile yazılarınızı hazırlıyor. Buda daha çok verimli çalışmanıza ve vakit kazanmanıza neden olacaktır. Solüst köşeye eklenen kısayollar butonu sayesinde en çok kullanılan butonları tek bir çatı altına topluyor. Aynı zamanda yeni ses ekleme kısayolu sayesinde Soundcloud, Spotify gibi online müzik servislerinden, direkt olarak müzik oynatıcı ekleyebiliyor. Yalnızca bununla sınırlı kalmayan Wordpress 5.0, birde birçok çeşitli site içerisinde kolay bir şekilde müzik ya da video oynatıcı ekleyebilme imkanı sağlayacak. 

 


WordPress 4.8 YayınlandıWordPress 4.8 Yayınlandı
İnternetin yüzde 30'u WordPress'den besleniyorİnternetin yüzde 30'u WordPress'den besleniyor
WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!

PAYLAŞ