WordPress 4.8 Yayınlandı - Haberler - indir.com

WordPress 4.8 Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-09 16:54:21
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Web siteler tarafından tercih edilen ve dünyanın en fazla kullanılan içerik yönetim sistemlerinden olan WordPress'in yeni sürüm duyurusu gerçekleştirildi. Bir süredir hazırlanan ve geliştirmesi devam eden WordPress 4.8 yayınlandı. Etkileyici ve dikkat çeken yeniliklerin yanı sıra ufak değişiklikler ve iyileştirmeler de gelen güncelleme ile bulunuyor. WordPress 4.8 ile gelen yeniliklere bakmadan önce hatırlatmakta fayda var ki, yeni sürüm güncellemesi yapmadan önce gerekli veri tabanı yedeklemelerinizi yapın ve aksi bir durumda veri kaybı yaşamanıza sebebiyet vermesin.

WordPress 4.8 Yenilikleri

  • Resim bileşeni: WordPress sisteminin varsayılan kütüphanesine eklediği bir resim bileşeni bir adet görseli eklemenize imkan sağlıyor. Ayrıca resim bileşenine ortam kütüphanesinden bir görsel ekleyebiliyorken, diğer yandan farklı bir URL'den resim ekleme şansıda bulunuyor. Resim bileşeni ile yeni görsel düzenleme sayfasında birçok ayar bulunuyor. Resminize ID ve class atanabildiği gibi resme bağlantı linki de ekleyebilirsiniz.
  • Metin bileşeni: WordPress geliştiricileri bir süre sonra yeni metin bileşenine kavuştu. Artık bu yeni editör alanı ile bileşen alanına link eklemek mümkün olacak ve HTML ile uğraşmaya gerek kalmıyor.
  • Ses bileşeni: Yeni gelen ses bileşeni ile sitenizde bir adet müzik paylaşmanıza olanak sağlanıyor. Ses bileşeni resim noktasında olduğu gibi ortam kütüphanesi üzerinden bir adet ses dosyası eklemeyi destekliyor.
  • Video : WordPress 4.8 ile gelen önemli özelliklerden birisi ise artık sitenizde bir adet video kaydı ile video yayınlayabileceksiniz. Videoyu ortam kütüphanesinden ekleyebildiğiniz gibi YouTube gibi platformların URL adreslerinden de eklenebiliyor.
  • Link: Türkçesi bağlantı sınırları olarak adlandırılan bu yeni özellik ile beraber yazı için link düzenlemelerinde bazı yenilikler ve iyileştirmeler yapılmış durumda.




PAYLAŞ