Word ve PowerPoint için yeni aktarma özelliği yayımlandı - Haberler - indir.com

Word ve PowerPoint için yeni aktarma özelliği yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un sahip olduğu ofis yazılımları Microsoft Word ve Microsoft PowerPoint için merakla beklenen yeni aktarma özelliği geliyor. Birçok kullanıcının belgelerini sunuma dönüştürmek için kullandığı üçüncü araçlara ve Office ile PowerPoint üzerinde uğraşmasına gerek olmayacak. Bu noktada bir Word belgesini bir PowerPoint sunumuna dönüştürmek için çeşitli yöntemler bulunuyordu. Bu yöntemlerden birisini kullanmak için ise Word üzerinde birçok adımı uygulamak gerekiyor. Bu yönteme alternatif olarak ise üçüncül araçlar ve internet siteleri kullanılıyordu.

Word ve PowerPoint için yeni aktarma özelliği geliyor

Shutterstock WordPress eklentisi yayımlandıShutterstock WordPress eklentisi yayımlandı

Yeni Office 365 özelliği ile beraber Microsoft ofis yazılımları arasındaki entegrasyon genişleyecek. Bu noktada erken erişime sahip olan bazı kullanıcıların kullanımına yönelik özellikler ile Word belgeleri kolay bir şekilde PowerPoint sunumuna dönüştürülebilecek. Kullanıcıların hazırlamış olduğu sayfalar PowerPoint’te bir slayt sayfasına karşılık olacak. Word belgesinden PowerPoint sunumuna aktarma, şuan için Office 365’in web sürümünde kullanılabiliyor.

Slayt döndürülmek istenen belgede ise Dosya > Dönüştür sekmesine giderecek, bu sekmede kullanıcıların karşısına slaytın bir ön izlemesi ve uygulanacak görsel stil için seçenekler gelecek. Daha sonra ise dosya kullanıcının OneDrive adresine kaydedilecek. Özelliğin şuan için İngilizce belgelerde aktif olduğunu ve her tarayıcı ile uyumlu olmadığını belirtelim. Uyumsuz tarayıcılar arasında ise Safari ve İnternet Explorer bulunuyor. Hala geliştirilme aşamasında olan bu özelliklerin yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

 


Türk Telekom ve Juniper Networks 5G teknolojisi için işbirliği yaptıTürk Telekom ve Juniper Networks 5G teknolojisi için işbirliği yaptı
Microsoft World'ün karanlık tema tasarımı daha işlevsel hale geliyorMicrosoft World'ün karanlık tema tasarımı daha işlevsel hale geliyor

PAYLAŞ