Wirecard büyük skandalın ardından iflas başvurusu yaptı - Haberler - indir.com

Wirecard büyük skandalın ardından iflas başvurusu yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-26 20:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Alman finans ve teknoloji şirketi Wirecard, büyük bir bilanço skandalı ile çalkalanıyor. Şirketin bilançosunda ortaya çıkan 2.1 milyar dolarlık açık sonrasında CEO Markus Braun tutuklanırken, şirketin hisseleri %90'a yakın büyük bir düşüş yaşadı. Olayın ortaya çıkmasından sonra Wirecard bir açıklama yayınlayarak yaparak iflas başvuruda bulunduklarını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Alman finans ve teknoloji şirketi Wirecad'ın bilançosunda ortaya çıkan 2.1 milyar dolarlık açığın ardından patlayan skandal ile ilgili olarak yeni gelimeler gündemi meşgul ediyor.

Steam yaz indirimleri bu akşam başlıyorSteam yaz indirimleri bu akşam başlıyor

Bilanço skandalının ortaya çıkmasının hemen ardından Wirecard CEO’su Markus Braun, Münih Savcılığı tarafından gözaltına alınarak tutuklandı. CEO Braun, bilanço açığının ortaya çıkması sonrası şirketteki görevlerinden istifa etti.

Markus Braun’un istifa etmesinin ardından Wirecard skandalı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Wirecard, bugün bir açıklama yaparak iflas başvurusunda bulundukları açıkladı. Sadece ana şirket değil, Wirecard iştirakleri için de iflas başvurusunda bulunulacak.

Şirketin hisselerinde büyük bir düşüş yaşanmasının sonrasında Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası, Wirecard hisselerinin ticaret işlemlerinin askıya almıştı. Fakat bir süre sonra Wirecard hisse sahiplerinin stoklarını boşaltmasına izin verilmesi için borsa ticareti tekrar açtı. Yeniden açılan ticaret sonrası hisseler, dakikalar içinde yüzde 75'lik bir oranda değer kaybı yaşadı.

Wirecard’ın yaşadığı skandalda başrolde yer alan şirket CEO’su Markus Braun, Münih savcılığı tarafından tutuklandıktan sonra 5 milyon euro kefalet ile serbest bırakıldı. Braun, kefalet ile serbest bırakılmış olmasına rağmen mali müfettişler söz konusu şirketin diğer yıllardaki hesaplarını kontrol etmeye devam ediyor. Mali müfettişler şirketin diğer yıllardaki hesaplarını kontrol etmeye devam ediyor.

Uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren Wirecard’ın bilançosunda ortaya çıkan devasa açık piyasalarda da şok etkisi yarattı. Uzmanlar, iflas başvurusunda bulunan şirketin geri dönemeyeceğini düşünüyorlar. 



PAYLAŞ