Windows'u Hızlandırmanın 3 Farklı Yolu - Haberler - indir.com

Windows'u Hızlandırmanın 3 Farklı Yolu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-18 15:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Windows bilgisayarınız istediğiniz kadar hızlı çalışmıyor ve size açılış esnasında ya da kullanırken sorun yaşatıyorsa bunu halletmenin çeşitli yöntemleri vardır. Bilgisayarınızın ayarlarını kendi tercihleriniz doğrultusunda değiştirerek daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlamak için geniş çaplı bir temizlik yapmanız sizin için doğru bir seçenek olacaktır. Bilgisayarınızı hızlandırmak için, kullanmayı bıraktığınız uygulamaları kaldırın, sabit sürücüde bulunan ve boşa yer kaplayan dosyaları kaldırın. Masaüstü bilgisayarların birçoğunda bunları yapmak için herhangi bir sakınca yoktur. Bilgisayarınızı sağlıklı ve güvenli bir şekilde temizleyerek daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Windows bilgisayarınızı temizlemek için ilk olarak güvenilik bir disk temizleyici kullanmaktır. Bu konuda da CCleanner uygulamasını tercih edebilirsiniz. 

- Sabit Sürücüyü Temizleyin

Bilgisayarların kullanımı uzadıkça sabit sürücüde bulunan verilerde artacak ve yavaş çalışma sorunu yaşatacaktır. Bu durum aynı şekilde SSD'ler için de geçerli olan bir durumdur. Fakat herhangi bir sabit sürücü tamamen dolu olsa ya da neredeyse dolmak üzere olsa, Windows'un düzgün bir şekilde çalışması için yer kalmayacaktır. Bilgisayar kullanımı esnasında mutlaka bir kaç GB'lık boş alan bırakmanız gerekiyor. Bilgisayarınızda gereksiz yere yer kaplayan verileri silmek bilgisayarınızın performansını artıracak en önemli seçeneklerden biridir. Bilgisayarınıza yer alan Geri Dönüşüm kutusundaki verileri silmek bile bilgisayarınızın performansını artıracak kapasiteye sahiptir. Bununla beraber aynı zamanda disk temizleme işlemlerini de akıllı cihazınızdan sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz. 

- Kullanmadığınız veya ihtiyaç duymadığınız programları silin

Bilgisayarınızı temizlemek için en önemli olan seçeneklerden biri de kullanmadığınız ya da ihtiyaç duymadığınız programları silerek performansı artırmaya çalışmak olacak.Windows'un kendi aracını kullanarak kullanmadığınız programlara erişebilirsiniz. Bilgisayarınızda kullanmadığınız programlara erişmek için Windows 10 modelli bilgisayarın Başlat menüsünden Program Ekle ve Kaldır seçeneğini seçerek disk alanını en çok kullanan programları sıralayın ve liste içerisinden silmek istediklerinizi silin. Windows 7’de Başlat’a, Denetim Masası’na, Programlar’a gidin ve ‘Program kaldır’ı seçin. Windows 8'de ise, arama listesine geçin ve ‘Kaldır’ı aratın. ‘Disk Alanını Boşaltmak için Programları Kaldır’ ögesini göreceksiniz. Bilgisayarınızda her durumda programların listesini ve aynı zamanda kapladıkları alanı da görebilirsiniz. Listeyi aşağıya kaydırarak kaydırmak istediğiniz programı seçebilirsiniz.

- Sabit sürücünüzü birleştirin

Bilgisayarınızda yer alan gereksiz dosyaları ve programları bilgisayarınızdan kaldırdıktan sonra en iyi seçenek, geride kalan verileri sıkıştıracak ve böylece bilgisayarınızın verilerine kolaylıkla erişim sağlayacaksınız. Sabir diskleri birleştirmek, Windows masaüstü ve diz üstü bilgisayarınızı hızlandırmak için en seçeneklerden biridir. Buradaki en önemli amaç bilgisayarınızda yer alan dağınık verileri bir araya toplamak. Bu şekilde çok daha toplu bir bilgisayar elde edebilirsiniz. Bilgisayarınızda yer alan veriler dönen diske bir kaç kez kaydedilir ve kaydedilen bu küçük verilerde farklı bölgelere sağılır. Söz konusu bu verileri bileştirerek ya da sıkıştırarak veri paketleri arasında bulunan boşlukları kaldırarak her birini diskin orta kısmında buluşturabilirsiniz. Bu işlemde sabit sürücüde bulunan verilere hızla ulaşmanızı sağlar. 





PAYLAŞ