Windows'taki 'msvcr120.dll hatası' nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Windows'taki 'msvcr120.dll hatası' nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-14 19:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows işletim sistemlerinde en sık alınan hatalardan birisi olan msvcr120.dll hatası 10 farklı yöntem ile kolay bir şekilde giderilebilir.

Windows işletim sisteminde, DLL dosyalarında meydana gelen hatalar nedeniyle msvcr120.dll hatası gibi farklı hatalar alınabilir. Tüm Windows işletim sistemlerinde görülebilen hatalar genellikle oyun oynama sırasında çıkıyor. Bu sorun çözümü için genellikle msvcr120.dll internet üzerinden indirilerek hata girilmeye çalışılsa da bu yöntem sorunu çözmeyeceği gibi daha farklı problemlere yol açacaktır. Bu nedenle hata alındığında, aşağıda yer alan 10 farklı yöntemden uygun olanı tercih etmelisiniz.

Msvcp140.dll hatası nedir? Nasıl çözülür?Msvcp140.dll hatası nedir? Nasıl çözülür?

msvcr120.dll hatası nasıl çözülür?

msvcr120.dll hatası için tercih edebileceğiniz 10 yöntem ile kolay bir şekilde sorunu giderebilirsiniz.

Geri dönüşüm kutusunu kontrol edin

Sorunun en pratik yöntemi geri dönüşüm kutusunun kontrol edilmesi. Yanlışlıkla dll dosyasının silinmesi halinde tercih edebileceğiniz bu yöntem ile dosyayı bulduğunuz takdirde geri yükle seçeneği ile yükleyebilirsiniz.

Virüs taraması yapın

DLL hatalarında, virüsler de etkin olabiliyor. Bu nedenle öncelikle sistemin temiz olduğundan emin olun. Bunun için virüs taraması yaparak durumu kontrol edebilirsiniz.

Güncellemeleri alın

Windows işletim sistemindeki aksaklıklara karşı en güvenilir çözümlerden birisi güncellemeler. DLL hatalarının da giderilmesini sağlayabilecek bu yöntem için güncelleme kontrolü yapabilir ve ardından güncelleme varsa, sisteminizi yenileyebilirsiniz.

32 bit ve 64 bit DLL kontrol edin

64 bit programlar için DLL’nin olmaması da hatanın alınmasına neden olabiliyor. Bu nedenle 32 bit sürümündeki msvcr120.dll dosyasını kopyalayarak SysWOW64 klasörüne ekleyebilirsiniz.

Donanımları kontrol edin

Son dönemlerde yeni bir donanım ya da driver güncellemesi yaptıysanız, bu güncellemeleri geri döndürerek durumu kontrol edin. Bazı durumlarda çakışmalar da DLL hatalarına sebebiyet verebiliyor.

Programı yeniden yükleyin

msvcr120.dll hatası veren oyun ya da programı silerek sıfırdan bir kurulum yapabilirsiniz. Kurulum sırasında çoğu uygulama ve oyun gerekli dosyaları da yükleyeceğinden dolayı sorunu çözebilirsiniz. Eğer hala devam ediyorsa, diğer çözümleri deneyin.

Kayıt defterini temizleyin

Kayıt defterinde yaşanan hatalar nedeniyle de DLL konusunda sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle kayıt defterini gözden geçirerek tarama yapabilirsiniz.

Servis paketini indirin

DLL konusunda başvurulması gereken ilk resmi kaynaklardan birisi Microsoft Visual C++.  Paketi Microsoft internet sitesi üzerinden indirebilir ve kurabilirsiniz.

Sistem geri yükleme yapın

Son günlerde yaşanan msvcr120.dll hatası için sistem geri yükleme yapabilirsiniz. Hatayı almadığınız bir tarihe geri giderek, bilgisayarınızı sorunsuz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Geri yükleme noktası seçiminde, o tarihte yüklenen program ve diğer değişiklikleri de kontrol etmelisiniz.

Yeni bir Windows yükleyin

DLL hataları, önemsiz gibi görülse de sistemin doğru bir şekilde çalışmadığına işaret eder. Bu nedenle çözüm bulamadığınız takdirde daha büyük sorunlar yaşamamak adına sistemi yeniden yükleyin.

10 farklı yöntemin her biri msvcr120.dll hatasının çözümü için tercih edilebilir. Özellikle kolay yöntemlerden başlayarak yapacağınız kontrollerde hatayı giderebilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür?xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür?
d3dcompiler_43.dll bulunamadı hatası nasıl çözülür?d3dcompiler_43.dll bulunamadı hatası nasıl çözülür?

PAYLAŞ