Windows'ta Oturum Açma Şifresi Nasıl Kaldırılır? - Haberler - indir.com

Windows'ta Oturum Açma Şifresi Nasıl Kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-11 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bilgisayarınız Windows ile çalışıyorsa ve bilgisayarınızı her açtığınızda şifre girmek zorunda kalıyorsanız, bu duruma bir son verebilirsiniz. Yani şifre girmeden bilgisayarınızı açmak isterseniz şifreyi kaldırın. Günümüz koşullarını değerlendirdiğimiz taktirde güvenlik amaçlı bilgisayarımızın bir çok yerine şifre koyuyoruz. Fakat bu duru oldukça sıkıcıdır. Şifre olayı vaktinizi aldığı gibi aynı zamanda bazen unutularak daha büyük sorunlar yaşamanıza sebep oluyor. Microsoft'un en son güncellemesi olan Windows 10 her kullanımında bilgisayarı açarken şifre isteniyor. Şifre girme işlemleri zamanınızı almaktan daha fazlasını size yaşatabilir. Yazımızın içeriğinde başlangıç esnasında kullanılan bu sıkıcı şifrelerden nasıl kurtulacağınız hakkında size bilgi vereceğiz. Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda bilgisayarınızdan şifreyi kaldırarak zaman kaybının önüne geçebilirsiniz. Parola kaldırma işlemini bir kaç yol ile inceleyeceğiz.

Windows'ta Oturum Açma Şifresi Kaldırma

Ayarlar menüsünden parolayı kaldırmak

Güvenlik önlemi olarak bilgisayarlarımızı şifreli bir şekilde kullansak bile şifreler zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Şifre kaldırma işlemini gerçekleştirmeden önce şunu bilmelisiniz ki şifresiz bir bilgisayar içerisinde bulunan verilere çok kolay bir şekilde erişim sağlanıyor. Maalesef bu durum ile karşılaşmamak adına şifre kullanmak zorundasınız. Windows sistemli bilgisayarınızdan şifre kaldırma işlemine geçmeden önce eğer Microsoft Hesabı kullanıyorsanız bilgisayarınızda Yerel Hesap açmanız gerekiyor veya hesabınızı bir yerel hesaba çevirmeniz gerekiyor. "Ayarlar, Hesaplar, Bunun yerine yerel bir hesap ile oturum açın" yolunu takip edip hesabınızı yerel hesaba çevirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında "Ayarlar, Hesaplar, Oturum Açma Seçenekleri Parola" yolundaki "Değiştir" butonuna tıklayın. Değiştir butonuna tıkladığınız anda kimliğinizi doğrulamak için mevcut sahip olduğunuz şifrenizi girmeniz istenecek. Ardından onay işlemi ile karşılaşacaksınız. Onaylanma işlemi de tamamlandığı taktirde karşınıza yeni parola oluşturma sayfası açılacak. Onaylama işlemi bittiğinde yeni şifrenizi oluşturabileceğiniz pencere karşınıza çıkacaktır. "Yeni Parola", "Parolayı Tekrar Girin" ve "İpucu" kısımlarını tamamen boş bırakıp altta bulunan "İleri" ve devamında "Son ya da Bitir" butonuna tıklayarak işlemlerinizi tamamlayın. İşlemler tamamlandığı taktirde bilgisayarınız artık şifresiz bir şekilde direk açılacak. 

Komut İstemi ile parolayı kaldırmak

Bu tercih edebileceğiniz ikinci yoldur. İlk yola göre biraz daha zor bir yöntemdir. Komut yazma işlemlerinde iyi olduğunuzu düşünüyorsanız bu yöntemden kolaylıkla faydalanacaksınız. Komut yazmayı biliyorsanız diğer yönteme göre çok daha basit ve tek adımlık bir sistemdir. Komut işleminden faydalanmak yerine arama yerine cmd ya da komut işlemi yazarak çıkan sonuca sağ tıklamanız gerekiyor. Ardından yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayınız. Komut işlemi sayfasına geldiğiniz de net user "username" işlemini gerçekleştirin. Kod sisteminde bulunan username kelimesi hesap isminizi ifade ediyor. 

Çalıştır ile parolayı kaldırmak

Windows sistemli bilgisayarınızda oturum açarken sorulan parolayı kaldırmak adına deneyeceğiniz en kolay yöntem şüphesiz budur. Parola değiştirme işlemine geçmeden önce arama yerine çalıştır yazıp enter tuşuna basın. Karşınıza çıkacak olan ufak pencereye "netplwiz" tırnak içinde bulunan komutu yazıp Tamam'a tıklayın. Yeni açılan pencerede yer alan "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir.seçeneğinde bulunan işareti kaldırın ve aşağıdan tekrar Tamam'a tıklayın. Böylelikle işleminizi tamamlamış olacaksınız. 





PAYLAŞ