Windows XP neden geride kaldı ? - Haberler - indir.com

Windows XP neden geride kaldı ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-05 12:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Soru-Cevap

2001' in son aylarında piyasada parlamaya başlayan ve efsaneleşen işletim sistemi XP kullanıcılar tarafından oldukça yaygın olarak kullanılmıştı. Microsoft' un 2009 yılında Windows XP' ye verdiği desteği kesmesi ile 2014 yılına kadar düzenli güvenlik yamaları almaya devam eden işletim sistemi bu yıldan itibaren güvensiz bir hale geldi ve olası siber saldırılara karşı bir hedef haline geldi. Buna rağmen dünyada en çok kullanılan 3. masaüstü işletim sistemi olmayı koruyan işletim sisteminin günümüz teknolojisine göre neden geride kaldığını sizler için araştırdık.

1-Güvenlik Açığı

XP işletim sisteminin günümüzde tercih edilmemesinde en büyük etkenlerden bir tanesi de güvenlik açığının bulunması. İşletim sistemi son olarak WannaCry yamasını alması ile birlikte birlikte 4 senedir yeni bir güvenlik güncellemesi almadı. Bu sebeple bu işletim sistemini halen kullanan kullanıcılar büyük bir tehlike içinde bulunuyorlar. Yeni işletim sistemlerinde var olan güvenlik açıkları güvenlik yamaları ile kapatılabiliyor ancak Microsoft , XP işletim sistemine desteğini kestiğinden dolayı bu işletim sistemindeki güvenlik açıkları maalesef kapatılamıyor.

2-Uygulama Desteği

Microsoft 2014 senesinde yaptığı açıklamalarla birlikte artık bu işletim sistemine destek vermeyeceğini ifade etmişti. Bu açıklamanın gelmesi ile birlikte üçüncü parti yazılım geliştiricileri de bu işletim sistemi için uygulama geliştirmediği için XP için yazılım geliştirilmiyor ve bu sebeple günümüze göre oldukça geri kalmış durumda.

3-Özelliklerinin Yetersiz Olması

XP yeni işletim sistemlerine göre görsel olarak ve yeni teknolojilere uyum sağlama kapasitesi olarak oldukça geri kalmış durumda. Bu sebeple yeni teknolojilerin de desteklemeyeceği bir işletim sistemi tercih sebebi olmayacaktır.

 Ancak tüm bu sebeplere rağmen efsane işletim sistemi olarak tanınan XP , hayranlarının vazgeçemediği işletim sistemi olarak tanınmakta.





PAYLAŞ