Windows Vista ve XP İçin iTunes Desteği Sonlandırıldı - Haberler - indir.com

Windows Vista ve XP İçin iTunes Desteği Sonlandırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-28 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Microsoft'un efsane işletim sistemi  Windows XP ve Vista uzun süre önce yeni çıkarılan işletim sistemleri ile unutulmaya yüz tutmuştu. Ancak birçok konuda destek verilmeyen işletim sistemini, aktif olarak kullanan hatırı sayılır kullanıcı bulunuyor. Microsoft'un verdiği desteği bırakması ile birçok güvenlik açığının ortaya çıktığı işletim sistemini kullanmanız büyük bir risk teşkil etmekte. Durum böyle iken Apple attığı adımla iTunes uygulaması için Vista ve XP kullanıcılarına sunduğu desteği sonlandırma kararı aldı.

Apple'ın destek sayfasında yer alan açıklamalara göre güvenlik sorunlarının olduğu belirtilerek bu kararın alındığı ifade edildi. Apple' nin yaptığı diğer açıklamada: '26 Mayıs tarihinden itibaren iTunes Mağazası'ndan yeni bir ürün satın almak veya var olan ürünlerini yeniden indirmek isteyen kullanıcılarımız, Windows 7 ve sonrası bir işletim sistemi kullanmak zorundalar'  ifadeleri kullanıldı.

Eski işletim sistemleri tehlike saçıyor!

Kullanıcıların azımsanamayacak kısmı halen Windows XP ve  Vista kullanmaya devam ediyor. Ancak uzmanların açıklamalarına göre bu durum oldukça tehlikeli. Apple' nin de desteği bırakması ile uzmanlar neredeyse hiçbir program geliştiricisi tarafından desteklenmeyen ve yamalanmamış önemli güvenlik açıklarını barındıran bu işletim sistemlerinin acilen kullanıcılar tarafından yeni işletim sistemleri ile güncellenmesini tavsiye ediyor.

Microsoft 2009 yılında Windows XP'ye verdiği desteği sona erdirmişti.2014'e kadar düzenli olarak güvenlik yaması yayınlamaya devam eden işletim sistemi bu süreden desteğin kesilmesi ile hackerlerin cirit atması ile oldukça riskli hale gelmişti. Vista için sağlanan destek ise 2017 yılında sonlanmıştı. Vista işletim sistemi pazarda oldukça az paya sahip olsa da XP halen daha en çok kullanılan üçüncü masaüstü işletim sistemi unvanını koruyor.





PAYLAŞ