Windows ve Mac için Office 2021'in duyurusu yapıldı - Haberler - indir.com

Windows ve Mac için Office 2021'in duyurusu yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Lider isimlerin başında gelen Microsoft bugün Office’in iki yeni sürümünün duyurusunu yaptı. İlk sürüm normal kullanıcılar için Office 2021 sürümü, diğeri ticari müşteriler için Office LTSC (Uzun Süreli Hizmet Kanalı) olacak. Office 2019 sürümlerine benzer bir şekilde olması planlanan Office 2021'nin hem Windows hem de macOS için bu yılın ilerleyen zamanlarında kullanıma sunulması planlanıyor.

Microsoft şu an için Office 2021‘deki tüm özellikleri ve değişiklikleri olan olarak detaylandırmıyor. Fakat Office LTSC varyantı için karanlık mod özelliği, erişilebilirlik ve Excel'de Dinamik Diziler gibi özellikler içerecek.

Huawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyorHuawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyor

Mac ve Windows için kullanılabilecek Office 2021 geliyor

Office 2021 için önemli bir arayüz değişikliğinin olacağı düşünülmüyor. Koyu mod görsel olarak dikkat çekici bir değişiklik olsa da Microsoft yine arabiriminin ve bulut destekli, özelliklerinin yoğunluğunu önce Office'in Microsoft 365 sürümlerine yer vermesi bekleniyor. Office LTSC, Microsoft’un tüm ticari müşterilerinin buluta geçmeye hazır olmadığı açık bir şekilde kabul ediliyor. Microsoft 365 başkanı Jared Spataro, verdiği bir röportajda “Kesinlikle son 10 ayda buluta taşınan çok sayıda müşterimiz var, bu gerçekten toplu halde gerçekleşti.” açıklamasında bulundu.

Office LTSC, Microsoft’un normalde Office için sağladığı yedi yıl yerine artık sadece beş yıl süreyle desteklenecek. Office Professional Plus, Office Standard ve bireysel uygulamalar için yurtdışında fiyatlandırma ticari müşteriler için yüzde 10 oranında artış gösterirken, Office 2021 tüketici ve küçük işletmeler için fiyatlar aynı kaldı.

Office LTSC’nin desteklenme şekli, Windows'un biçimiyle çok daha uyumlu bir şekilde çalışacak. Bu sebeple Microsoft sonuç olarak hem Office hem de Windows için yayın programlarını daha uyumlu bir hale getirmeyi planlıyor. Microsoft’un Office LTSC’nin bir önizlemesi olarak Nisan ayı içerisinde sunmasının ardından bu yılın sonlarına doğru tam sürümle beraber yayınlanması planlanıyor. Yeni Office varyantlarının her ikisi de OneNote; ile birlikte geliyor ve 32 bit-64 bit sürümlerini içeriyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor. O zaman içerisinde daha fazla bilgi elde etmek mümkün olacak. 


Gmail’e Office eklentileri için kullanıcı dostu yenilikler eklendiGmail’e Office eklentileri için kullanıcı dostu yenilikler eklendi
Birçok mobil üretkenlik değişikliği arasında ilk sırada yer alan Office Lens'in yeni adı: Microsoft LensBirçok mobil üretkenlik değişikliği arasında ilk sırada yer alan Office Lens'in yeni adı: Microsoft Lens
Microsoft Office iPad'ler için yeni bir güncelleme aldıMicrosoft Office iPad'ler için yeni bir güncelleme aldı

PAYLAŞ