Windows Uygulamaları Android Telefonda Nasıl Çalıştırılır? - Haberler - indir.com

Windows Uygulamaları Android Telefonda Nasıl Çalıştırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-01 12:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Windows uygulamalarını mobilde çalıştırmak için çeşitli yollar bulunuyor. Daha çok Android için geçerli olan bu yöntemlere bu yazımızda değineceğiz. Android ekosisteminde Windows yazılımını çalıştırmak için farklı yollar ve üçüncü parti uygulama destekleri gerekecek. Daha çok Linux kullanıcıları tarafından Windows için yazılımları kullanabilmek için kullanılırken, şimdi bu durum Android için geçerli olacak.

Windows Uygulamalarını Android Cihazda Açmak

Android Pie Güncellemesi Alacak Telefonlar Hangileri?Android Pie Güncellemesi Alacak Telefonlar Hangileri?

Bunun için Wine adlı yazılımı kullanacağız. Söz konusu bu yazılım geliştirilerek Windows sistemini başka platformlarda çalıştırmak için oldukça popüler olarak kullanılıyor. Sanal bir makine bu yöntemler arasında gözükse de, bir program ve yazılımı çalıştırmak için yine de Wine yazılımı daha basit olacaktır.

Android’e Wine Yüklemek

Bunun için APK dosyası yüklemeniz gerekecek. Normal şartlarda Android cihazınıza bir uygulamayı Google Play Store’dan indirirsiniz. Ancak bu uygulamayı yüklemek için APK yöntemini kullanmanız gerekecek. Bunun için ilk olarak Ayarlar > Güvenlik bölümünde yer alan Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğini aktif hale getirmeniz gerektiğini belirtelim.

Daha son Wine uygulamasının APK dosyasını cihaza indirerek kurulum işlemini gerçekleştirin. Kurulum sonrasında Wine uygulaması çeşitli izinler isteyecek bu izinleri verin. Yükleme işlemi bittikten sonra ise aç diyerek Windows masaüstü oluşturulmasını bekleyin.

Hangi Windows Yazılımları Android’de Açılır?

Bazı x86 tabana sahip Android cihazlarda Wine rahat bir şekilde çalışırken, yine de ARM’li Android’lerde de açılıyor. ARM tabanlı Windows kurulumlarında FileZilla, Notepad, Audacity gibi çeşitli araçları kullanabilirsiniz. Açık kaynak koda sahip Doom ve Quake 2 gibi oyunları da çalıştırma imkanınız olacaktır. Wine uygulaması Android ve ARM cihazlarda popüler olmaya devam ederken destekleyen uygulama sayısı da genişlemeye devam edecektir.

Ancak oyunların çalışması için çeşitli API destekleri gerekiyor. Şuan için Android’de yaygın olan bu API’lar Wine uygulamasında eksik bulunuyor.  


Android Pie Güncellemesi Alacak LG ModellerAndroid Pie Güncellemesi Alacak LG Modeller
PUBG 2018'de Ne Kadar Kazandırdı?PUBG 2018'de Ne Kadar Kazandırdı?

PAYLAŞ