Windows Phone'un Dijital Asistanı Cortana (Video) - Haberler - indir.com

Windows Phone'un Dijital Asistanı Cortana (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft'un dijital asistan teknolojisini kullanarak Windows Phone platformuna getireceği dijital asistan uygulaması Cortana'nın ilk görsellerinin sızmasından sonra şimdi de konuyla ilgili bir video yayınlandı.

Canlı karo şeklindeki başlangıç ekranından çalıştırıldığını gördüğümüz Cortana'ya Microsoft hesabınız ile giriş yaparak konum bilgisi, ses girişi, rehber, ajanda, arama geçmişi, e-mail, SMS, tarayıcı geçmişi gibi daha pek çok kişisel veriyi analiz etmek için kullanabileceksiniz.

Ayrıca kullanıcıya bazı sorular sorduğunu da video'dan görebildiğimiz dijital asistan uygulaması Cortana, aldığı cevaplar doğrultusundaki bu bilgileri daha sonra cihazınız üzerinde teklif ve önerileri size göre ayarlamak için kullanıyor. Yine videodan anladığımız kadarıyla uygulama SMS ve çağrılarla Rahatsız Etme Özelliği adı altında gelen bir seçenek ile sizin yerinize de ilgilenebiliyor.

Cortana'nın sorduğu bazı sorular ise şöyle;

- Sana nasıl hitap etmemi istersin?
- Gün içerisinde yapmaktan hoşlandığın şeyler nelerdir?
- Yemek hakkında ne düşünüyorsun? Bu günlerde senin için hangisi daha önemli?
- Bir yere gitmeni sağlayan 2 şey nedir?
- Yeni haberler almak istediğinde hangi bölüme ilk gidersin? 

Nisan ayındaki BUILD konferansında Microsoft tarafından tanıtılması beklenen Cortana, Windows Phone 8.1 güncellemesi ile birlikte cihazlara yüklenecek.




İlgili uygulamalar

Cortana Tanıtım Videosu


PAYLAŞ