Windows Phone kullanıcıların Android ya da iOS'a geçmesi için 327 günü kaldı - Haberler - indir.com

Windows Phone kullanıcıların Android ya da iOS'a geçmesi için 327 günü kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 15:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Şirketin hedeflediği yolda ilerleyemeyen Windows Phone, son demlerini yaşadığı şu günlerde, güvenlik güncelleştirmelerinin son bulmasına 327 günü kaldığını hatırlatmak istiyorum.

Son Windows Phone’u tam olarak 2 sene önce akıllı telefon pazarına süren Microsoft, o yıllarda akıllı telefonun zamanlı güncellemeler ve güvenlik yamaları alacağını ifade ederek tüm kullanıcılarını heyecanlandırmayı başardı. Fakat gel görelim ki bu geçen süre zarfında Windows Phone’un tabiri caizse ayvayı yemesi sonrasında güncelleme içinde bir son tarih verilmişti.

Windows Phone'nun Sonu GeliyorWindows Phone'nun Sonu Geliyor

Windows Phone tarih mi oluyor

Akıllı telefon işinde bir türlü başarılı olamayan Microsoft, hem 3. Parti uygulamalara verdiği desteği hem de güvenlik güncelleştirmelerini 10 Aralık 2019 tarihinde geri çekeceğinin altını çizdi. Şayet bu anlamda çok büyük bir sürpriz olmazsa, 1709 sürümü Windows Phone işletim sistemi, phone tarihinin ne son güvenlik güncellemesi olacak. Bu tarihten sonra ise siz hala ben Windows Phone kullanmaya devam edeceğim demeye devam edecekseniz, ciddi bir güvenlik tehlikesi ile karşı karşıya kalacaksınız demektir.

Yeni telefon alma vakti geliyor

Şirket tarafından Twitter aracılığı ile yapılan bir paylaşımda yer alan ifadeler göre “Windows 10 Mobil, 1709 sürümüyle en son güncellemesini alıyor ve desteği 10 Aralık'ta sonlandırıyor." Açıklaması yer alıyor. Koca bir haberi özetleyecek olursam, Windows Phone antika değeri görmesine son 327 gün kaldı. Şayet halen Windows Phone’unuzundan vazgeçemiyorsanız artık yavaş yavaş yeni bir akıllı telefon alma vakti geldi ve geçiyor bile.

 

 

 


Microsoft'tan Windows Phone İtirafı GeldiMicrosoft'tan Windows Phone İtirafı Geldi
Android Telefonu Windows Phone'a dönüştürmeAndroid Telefonu Windows Phone'a dönüştürme

PAYLAŞ