Windows Phone 8.1 Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Windows Phone 8.1 Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft'un uzun zamandır beklenen işletim sistemi Windows Phone 8.1 tüm özellikleriyle birlikte San Francisco'da düzenlenen Build 2014 etkinliğinde tanıtılarak kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Microsoft şef başkan yardımcısı Joe Belfiore tarafından tanıtılan Windows Phone 8.1'deki ilk göz çarpan gelişme ise Apple Siri'ye rakip olacağı düşünülen sesli asistan Cortana oldu. Halo oyunundaki sevilen yapay zeka karakteri Cortana'dan esinlenilerek ortaya çıkarılan sesli asistan, teknoloji dünyasındaki kişiler tarafından en çok merak edilen başlıklar arasında yer alıyordu. Bing arama motoru ile çalışan Cortana, Windows Phone telefonlarda bulunan arama fonksiyonunun yerini alacak.

Cortana

Şu an beta aşamasında olan ve ünlü aktris Jen Taylor tarafından seslendirilen Cortana, telefon üzerinde hatırlatıcı kurma, SMS mesajlarını kullanıcı yerine okuma, aranan ifadeleri bulma gibi çeşitli işlevsel görevlerini yerine getirmesi amacıyla tasarlanmış. ABD, İngiltere ve Çin'de bu yılın ikinci yarısında çıkması beklenen Cortana için Türkiye ve diğer ülkelerde 2015 yılının başında kullanıcılar ile buluşacak.

Windows Phone 8.1 ile birlikte uzun zamandır teknoloji çevrelerinde adı geçen Action Center (bildirim alanı) özelliği de güncelleme ile birlikte gerçeğe dönüşecek. Yukarıdan açılan bildirim alanı görevini yerine getirecek olan bu özellik sayesinde kullanıcılar Wi-Fi gibi işlevlere kısayollar aracılığıyla ulaşabilecekleri gibi uygulamalar üzerinden anlık iletiler alabilecekler.

Windows Phone 8.1 Action Center

Kişiselleştirme konusunda da oldukça zengin seçeneklere sahip olacak olan Windows Phone 8.1, kullanıcı isteğine göre canlı kutucukların arka planına resim ataması yapabilecek ya da kilit ekranını kendi zevkinize göre kişiselleştirebileceksiniz.

Tüm bunlara ek olarak Skype, Takvim, Kişiler ve klavye de dahil olmak üzere pek çok işlevin yanı sıra uygulama güncellemelerinin de yer alacağı Windows Phone 8.1, bu ay sonunda ya da Mayıs ayının başında Windows Phone cihazlara yüklenmeye başlanacak.





PAYLAŞ