Windows Phone 8.1 İncelemesi - Haberler - indir.com

Windows Phone 8.1 İncelemesi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Windows Phone kullanıcılarının uzun zamandır bekledikleri Windows Phone 8.1 güncellemesi dün itibariyle geliştirici sürümü olarak indirmeye sunulmuştu. Beraberinde pek çok yeniliği getiren Windows Phone 8.1'i sizler için deneyimledik.

Dün yaptığımız haberimizde duyurduğumuz Windows Phone 8.1 ön izleme sürümü hakkındaki ilk izlenimlerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Hızlılık ve Canlı Kutucuklar

Windows Phone 8.1 ön izleme sürümüyle beraber uygulamaların canlı kutucuklar üzerindeki animasyonları eski sisteme göre daha hızlı çalışmakta ve bildirimlerde eskiye göre daha hızlı alınabiliyor. Eski sürümde işletim sistemini zorlayan bazı uygulamalar ise yeni sürümle beraber kolaylıkla açılabiliyor ve hızlı bir şekilde çalışabiliyor.

Windows Phone 8.1 Canlı Kutucuklar

Bildirim Merkezi

Kullanıcıların merakla bekledikleri özellikler içerisinde yer alan Bildirim Merkezi, sistemde bulunan her uygulama için ayrı ayrı 20 bildirimi kayıt altına alabiliyor. Eğer 20'den fazla bildirim var ise ve siz bunları görmek isterseniz o zamanda Tümünü Gör seçeneğini kullanarak tüm bildirimleri görebiliyorsunuz. Bildirim merkezinde görebileceğiniz 4 kutucuk için ise istediğiniz kısayolu atayabilirsiniz. Tabii ki bu cihazınızın ekran büyüklüğüne göre de değişebilir. Zira Nokia Lumia 1520'de ekran büyüklüğünden dolayı 5 kutucuk eklenebiliyor.

Windows Phone 8.1 Bildirim Merkezi

Cortana

Yine pek çok kullanıcının merakla beklediği ve hakkında onlarca dedikodu ile yüzlerce haber yapılan sesli asistan Cortana, ön izleme sürümüyle beraber karşımıza çıkan en önemli özelliklerden oldu. Kullanıcılara bazı sorular yönelterek cihazın kontrolünü sağlayan bu özellik şu an sadece BETA olarak yer alıyor. Sadece bölge olarak Amerika ve dil ayarı olarak Amerikan İngilizcesi olan cihazlarda bulunuyor. Cortana'yı denemek için cihazınızın bölge ve dil ayarlarını değiştirebilirsiniz. Üst düzey bir performans sergileyen Cortana, bizi adeta kendisine hayran bıraktı.

Windows Phone 8.1 Cortana

Swype Klavye

Geçtiğimiz günlerde pek çok teknoloji sitesinde hız rekoru kırdığı haberleri yayılan Microsoft'un yeni klavyesi Swype, deneyimlediğimiz kadarıyla gerçekten çok hızlı ve oldukça pratik bir kullanıma da sahip. İlk kullanımda birazda olsa zorlanabileceğiniz klavye, daha sonraları keşke eski klavyelerde böyle hızlı olsa dedirtecek.

Swype Klavye

Geliştirilmiş Ses Ayarları

Yine Windows Phone 8.1 ile gelmesi sabırsızlıkla beklenen özellikler arasında yer alan ses ayarları, zil seslerinin ayarlanmasına olanak sağlamakla beraber istediğiniz müzikleri ekleyebilmenizi ve uygulama seslerini de değiştirebilmenizi sağlıyor.

Windows Phone 8.1 Ses Ayarları

Mağaza

Windows Phone uygulama mağazası da bu sürüm ile birlikte yenilenmiş halde karşımıza çıkıyor. Yeni mağazada aradığınız uygulamaları son derece rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Ayrıca puanlama sisteminde de yenilik yapılan mağazadaki uygulamaların tümünde 1'den 5'e kadar puanlama yapabilirsiniz.

Windows Phone 8.1 Store

Bahsettiğimiz temel özelliklerin yanı sıra daha pek çok yeniliği de bulabileceğiniz Windows Phone 8.1'de özellikle Internet Explorer 11 sayesinde oldukça hızlı bir internet gezinti deneyimi yaşayabilir, 3D haritalar sayesinde haritaları daha verimli bir şekilde kullanabilir, uygulamaları aşağıya doğru sürükleyerek sonlandırabilir, menü üzerinde batarya koruyucusu, FM radyo, Ayarlar ve Depolama kısayollarını görebileceğiniz gibi müzik ve videoları birbirinden ayrı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kısacası Windows Phone 8.1 bizlere sistem kullanımı yönünden büyük kolaylık sağladığını buradan açık bir şekilde ifade edebiliriz. Kullanıcılar tarafından pek çok eksikliğin giderilmiş olduğunu gördüğümüz işletim sisteminde bize tek eksiklik ise doğrudan depolama yönetiminin hala yapılamıyor olması.





PAYLAŞ