Windows Lite ile Microsoft yeni alanları hedefliyor! - Haberler - indir.com

Windows Lite ile Microsoft yeni alanları hedefliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-06 11:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Windows işletim sistemi ile bilgisayar dünyasının lideri olan Microsoft, Windows Lite adı ile yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. 

2019'ın ilk Windows 10 güncellemesinde neler var? 

Şimdi sıra Windows Lite'daŞimdi sıra Windows Lite'da

Akıllı telefonlar için geliştirdiği Windows Phone serisi ile beklentileri karşılayamayan Microsoft, bu sefer Windows Lite ile çok daha iddialı. Yeni işletim sisteminin Google’ın Chrome OS işletim sistemine karşın geliştirebildiği ifade edilirken Windows dışında bir sistem denemek isteyen kişiler için de Windows Lite versiyonunun alternatif olacağı belirtiliyor.

Windows Lite ile ne hedefleniyor?

Windows Lite için bugüne kadar Microsoft’tan net bilgiler gelmediği için şu ana kadar sadece sızdırmalar mevcut. Elde edilen bilgilere göre Windows 10’a göre çok daha sade ve düşük donanımlarda çalışabilecek olan Windows Lite, Chromebook rakibi olacağı gibi geleceğin çift ekranlı yeni nesil cihazlarda da kullanılabilecek.

Ara yüz ve tasarım standartlarında Windows 10’dan çok fazla uzaklaşması beklenmeyen Windows Lite’de dokunmatik de ön plana çıkabilir. Web tabanlı uygulamaları çalıştıracağı da söylenen Windows Lite için şu anda sınırlı bilgi mevcut. Fakat Windows Lite çalışmalarının yapıldığı pek çok güçlü kaynaklara dayandırılarak bugüne kadar gündeme getirildi.

Windows Lite pazarda tutacak mı?

Microsoft’un Windows Lite macerasının nasıl devam edeceği bilinmiyor ama en çok merak edilen detay, pazarda Windows Lite ile nasıl bir payın alınacağı. Windows Lite duyurusu ile birlikte bu konudaki belirsizlik de yavaş yavaş belli olacak. 

Windows 10'un Tüm Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler



PAYLAŞ