Windows güncellemesi ile bozulan Windows sesi nasıl düzeltilir? - Haberler - indir.com

Windows güncellemesi ile bozulan Windows sesi nasıl düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-20 16:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Windows için yapılan güncellemeler cihazlarda farklı sorunlara yol açabildiği gibi son olarak sunulan güncelleme, bilgisayardaki ses sürücüsünün bozulmasına yol açtı. Benzer soruna sahipseniz, Windows güncellemesi ile bozulan Windows sesi nasıl düzetilir rehberimizdeki işlemleri uygulayabilirsiniz.

Microsoft tarafından geliştirilmesi sürdürülen Windows işletim sistemi, bazı durumlarda farklı sorunlara yol açabiliyor. Güncellemeler sonrasında yapılan raporlamalarda ses sürücülerinin bozulduğu belirtilirken kısa süre içerisinde pek çok kullanıcının bu durumdan mustarip olduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların yaptığı raporlamalar sonrasında bu sorunun nasıl çözüleceğine yönelik öneriler de paylaşıldı.

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor

Windows güncellemesi ile bozulan Windows ses sürücüsü nasıl düzeltilir?

Windows 10 sürümü 1803 veya üzerini kapsayan bu durum, güncelleme ile birlikte bilgisayarlarda yaşanmaya başlandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda durumdan Intel ses sürücülerinin etkilendiği ifade edilirken, problemi yaşayan kullanıcıların ses sürücüsünü kaldırması gerektiği belirtildi. 

Windows 10'un Tüm Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

Windows ses sürücüsü nasıl kaldırılır?

Mevcut sorunu gidermek adına kişilerin Aygıt Yöneticisi'ni açması ve bu ekranda “Intel SST Ses Denetleyicisi” gibi bir tanımın olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer böyle bir kurulum görülüyorsa sisteminizden bu sürücünü kaldırmanız ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli.

Sorunun çözümü için Microsoft’un bir diğer önerisi ise yeni güncelleme. Mevcut sorunları çok fazla kişinin yaşamaya başlaması üzerine Microsoft tarafından geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme sunuldu. Windows Update KB4468550 olarak duyurulan yeni güncelleme bilgisayarlardaki bu problemi otomatik olarak çözümlüyor. Bu açıdan kişilerin ses sorununu çözememesi ya da otomatik bir çözüm istemesi halinde Windows güncelleme kontrolünün yapılması ve ilgili yamanın yüklenmesi gerekiyor. Belirtilen isimdeki güncelleme bu sorunun yaşanmasını önlüyor.

Windows 10'a Güncelleme İle Gelecek Yeni Özellikler





PAYLAŞ